dr Zlatko Bokun
Dejan Briza
dr Zlatko Bokun

Dejan Briza

Dr Zlatko Bokun, Foto: Dejan Briza

To je ujedno peti singl koji najavljuje predstojeći debi album, otkriva za "Alo!" dr Zlatko Bokun, gitarista benda. 

- Pesma je prvi put i nastala kao akustična. Sve vreme dok smo je izvodili "električno" ona je tražila da se vrati u svoju akustičnu verziju. Dolaskom nove pevačice Nine, koja ju je jako lepo izvela akustično, rešili smo da ta pesma dobije i takvu dimenziju - objašnjava dr Bokun za "Alo!", inače poznati specijalista napredne abdominalne hirurgije - laparoskopije u beogradskom KBC „Zvezdara“.

Prema njegovim rečima, pesmu "Sanjam" komponovao je on, dok je autor teksta Jelena Sitarica.

- Ovim spotom vratili smo se korenima, gitari i glasu, a istovremeno smo predstavili novu pevačicu Karolinu Avramović. Audio produkciju potpisuju Zoran Šćekić i Ilija Perić, a gost nam je muzičar na violončelu Biljana Slijepčević iz benda "Sorabi" - navodi taj "doktor - gitarista".

Na pitanje "Alo!" kako stiže da poveže svirke u bendu i zahtevan posao hirurga, dr Bokun kroz smeh kaže da sa bendom svira na dve nedelje i strogo vodi računa da je sledećeg dana slobodan na klinici.

Podsetimo, prošle godine Plutonia je osvojila treće mesto na Zaječarskoj Gitarijadi a rado sarađuje i sa drugim bendovima i muzičarima.

- Plutonia definiše svoj autorski stil kao savremeni mejnstrim rok sa primesama hard roka, gotika, metala i pop-a. Trenutno na srpskoj rok sceni nema benda koji je stilski parnjak Plutonii. Nažalost... - kaže dr Bokun i dodaje da njegov bend postoji već 17 godina.