autobus, saobraćajna nesreća
Profimedia.rs
autobus, saobraćajna nesreća

Profimedia.rs

Ilustracija: Profimedia.rs

Državno tužilaštvo zatražilo je pritvor za pijanog vozača autobusa (52) kojem je u nedelju u Žagroviću kraj Knina usred dana izmerena koncentracija alkohola u krvi od čak 3,16 promila.

U nedelju u 12.10 sati policajci su u Žagroviću kraj Knina zaustavili autobus koji je išao na liniji Zadar - Knin. Ali imali su velikih poteškoća u postupanju - pijani šofer ih je fizički napao i pretio. Strpali su ga u ćeliju policijske stanice u Kninu da bi se otreznio, a onda razgovarali s njim, piše "24sata.hr".

Po završenom kriminalističkom ispitivanju vozač je priveden Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, gde je utvrđeno da je počinio krivična dela opasne vožnje, napada na službeno lice i pretnje, te je od istražnog sudije zatraženo određivanje pritvora zbog mogućeg ponavljanja dela.

- Osnovano se sumnja da je u takvom stanju nekoliko puta iz svoje saobraćajne trake prelazio autobusom u suprotnu traku i vraćao se nazad, a kad su putnici u tom autobusu to videli i počeli da vrište, te tražiti da zaustavi autobus i otvori vrata kako bi izašli, i nakon toga zatražili i pomoć policije, osumnjičeni je konačno nakon dva kilometra takve vožnje zaustavio autobus i pustio putnike. Putnici su izašli iz autobusa, a usled ovakve vožnje četvoro je putnika doživelo akutni stres - navodi tužilaštvo.

Tužilaštvo ga tereti i da je u prostorijama Policijske stanice Knin pitao policajca koliko treba da plati da se sve odmah reši i je li dovoljno 500 kuna. Ali, kad mu je ovaj odgovorio da ne može da plati, već da mora pred sudiju, pokušao je da ga udari pesnicom u glavu.

Policajac je eskivirao direktan udarac, ali ga je primio u prsa, čime je povređen (kontuzija leve strane grudnog koša). Još je nekoliko puta bezuspešno pokušao da ga udari i vređao ga je. Zapretio je policajcu da ga je dobro zapamtio te da će ga naći i ubiti kad-tad. Prestao je s napadima tek kad su ga vezali lisicama.

Iz "Croatia Busa" se nisu oglasšavali o ponašanju svog vozača.