vozač autobusa
Profimedia
vozač autobusa

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Nemili incident dogodio se oko 10 sati u subotu, 17. septembra, u autobusu GSP-a Beograd na liniji 23.

Petnaestogodišnja D. Đ. krenula je na Košutnjak, gde je njena škola organizovala sportske dane, a čim je ušla u autobus primetila je da je vozač od oko 40 godina, posmatra, piše "Blic".

- Odmeravao me je, a onda me je pozvao da dođem do njega. Odbila sam i okrenula se na drugu stranu i telefonirala sa drugaricom. Kada sam izlazila iz autobusa, odjednom mi je pružio papirić i rekao mi: "Javi se kasnije". Tek kada sam izašla videla sam da je na papiriću napisao svoje ime i broj telefona - potrešena je devojčica.

D. Đ. je sve ovo odmah ispričala svojoj majci S. Đ., koja je redakciji "Blica" i dostavila papirić na kom se vozač potpisao i ostavio svoj broj telefona.

Međutim, to je tek bio početak. Zbunjena devojčica je sve što se desilo ispričala i drugovima, a oni su, kako bi se našalili, vozaču poslali poruku sa jednog od njihovih mobilnih telefona i predstavili se kao ona.

Vozač je odmah odgovorio i pozvao je da se vide.

"Vidi, ja jesam stariji, ali bi mogli nekada da se provedemo, samo ti i ja da niko ne zna", napisao je između ostalog vozač.

Devojčica je sve ispričala majci koja je u utorak obavestila GSP i dala podatke o tačno kom vozilu se radi, jer je vozač svoj broj telefona napisao na dnevnom izveštaju na kom piše i broj vozila i ID vozača.

- Pozvala sam ih i žena koja se javila na telefon mi je rekla da je šokirana da se to desilo, da oni imaju jako puno zaposlenih i da ne znaju o kome se radi, ali da će obavestiti šefa i javiti mi. Ubrzo me je pozvala i rekla mi da je obavešten šef pogona Karaburma, u kojoj je nadležnosti linija 23, da je on rekao da oni nažalost ne mogu ništa da urade, ali da obavezno prijavim policiji - priča S. Đ.

U policijskoj stanici su me pitali zašto sam uopšte došla da im to prijavim, jer s obzirom da se ništa nije dogodilo, oni ne mogu ništa da urade. Kasnije su ipak rekli da je to strašno, ali da nažalost ne mogu ništa da urade Devojčicina majka

Isti odgovor dala je i dežurni tužilac koju su inspektori pozvali da se konsultuju.

- U policijskoj stanici su me pitali zašto sam uopšte došla da im to prijavim, jer s obzirom da se ništa nije dogodilo, oni ne mogu ništa da urade. Kasnije su ipak rekli da je to strašno, ali da nažalost ne mogu ništa da urade. Pozvali su dežurnog tužioca, ali je i ona rekla da nema osnova za pokretanje postupka, već da samo upozorim ćerku ili da skrenem pažnju vozaču. Kako to misle, pa zar ja treba da ga tražim i upozoravam?! - ogorčena je S. Đ, majka maloletne devojčice.

Kako kažu za "Blic" u GSP-u, oni su upoznati sa ovim slučajem i trenutno skidaju snimke sa video nadzora iz autobusa kako bi utvrdili šta se dogodilo.

- Za sada znamo ko je u to vreme upravljao autobusom, ali prvo moramo da pogledamo snimke da bismo znali da li je bilo propusta u radu vozača. Ukoliko se utvrdi da je vozač zaista to i uradio, on će biti sankcionisan od strane unutrašnje kontrole GSP-a, a o daljim merama će odlučivati policija - kaže Jovana Paunović, portparol GSP-a "Beograd".