Nikolić  želi da  veruje da će  Venus izaći  čista iz  ove afere
Aleksandar Dimitrijević
Nikolić  želi da  veruje da će  Venus izaći  čista iz  ove afere

Aleksandar Dimitrijević

Nikolić želi da veruje da će Venus izaći čista iz ove afere, Foto: Aleksandar Dimitrijević

U razgovoru za „Alo!”, Muta Nikolić priznaje da nije mogao da ostane ravnodušan na skandal u koji su umešane njegove miljenice, teniserke s kojima je u Riju s ponosom pravio selfije u Olimpijskom selu.

Venus: „Razočarana sam“

I starija od sestara Vilijams šokirana je zbog objavljenih dokumenata. - Razočarana sam bila kada sam saznala da su moji privatni, medicinski podaci pali u ruke hakera i da su objavljeni bez moje saglasnosti. Korišćenje pomenutih medikamenata podrazumeva, osim teniskog antidoping programa, striktno držanje pravila i dobijanje dozvola. Tome sam se i povinovala čim su me zadesila ozbiljna zdravstvena stanja. Ja sam jedna od onih osoba koji se najjače zalažu za pravila koje propisuju i svetska i američka antidoping agencija, i Međunarodna teniska federacija i, uopšte, kolektivni teniski antidoping program - izjavila je Venus.

- Obožavam sestre Vilijams, ali ako su se zaista dopingovale, naravno da sam za to da budu kažnjene! Voleo bih da su nevine u ovom slučaju. Američki sportisti su previše zaštićeni. „Kad smo igrali finale sa njima, oni nisu išli na doping testove za razliku od srpskih košarkaša. To nema smisla, a i na ovaj način im se vraća za to što Rusi nisu u punom sastavu učestvovali na Olimpijskim igrama - kaže Muta.

Pomoćnik Aleksandra Đorđevića u Riju je uspeo da šarmira i Venus i Serenu, koje su se sa širokim osmehom fotografisale sa njim dok je on u svom stilu zbijao šale.

- One su toliko prirodne i opuštene da je to neverovatno. Ponašaju se kao da su svakome prve komšije. Nisam ništa primetio čudno i neobično kad smo ćaskali u Rio de Žaneiru. Iako nisam ljubitelj ženskog tenisa, njih volim da gledam, pogotovo kada igraju protiv Ane Ivanović - ispričao je Muta.

Uspomena  iz Rija: Muta  i Serena

Aleksandar Dimitrijević

Uspomena iz Rija: Muta i Serena, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ruska hakerska grupa „Fancy bears” izazvala je veliku buru u svetskoj javnosti objavljivanjem tekstova o dopingu američkih sportista na Olimpijskim igrama, za koje tvrde da su autentični iako još nije sve potvrđeno. Procurela je priča i da je u sve umešana ruska obaveštajna služba.

 

Osim sestara Vilijams, WADA (Svetska antidoping agencija), koju su Rusi hakovali, navodno je zataškala i pozitivne doping testove zlatne gimnastičarke Simone Bajls i košarkašice Elene Deli Don. Prema svim hakovanim dokumentima, navedene sportistkinje su uzimale nedozvoljena sredstva, ali su ona podvedena pod termin „terapeutska upotreba”. Njihova priča je da su neke zabranjene supstance koristili kao propisani vid terapije. Dakle, neko im je dozvolio da se dopinguju!

Simon Bajls

profimedia

Simon Bajls, Foto: profimedia

 

Simon Bajls: Uzimam lekove zbog bolesti još odmalena

Četvorostruka osvajačica zlatnih medalja u Riju Simon Bajls objasnila se da uzima lekove zbog hiperkinetičkog poremećaja, odnosno, vrlo visoke aktivnosti uma. - Imam ADHD i uzimam lekove za to još odmalena. Molim vas, shvatite, ja sam za čist sport, oduvek sam poštovala pravila i radiću to i dalje jer je fer-plej važan za sport i mene samu. Imati ADHD i uzimati adekvatne lekove ne treba da bude nešto zbog čega bi se ljudi stideli ili nešto što bih se plašila da priznam drugima.

Komentari (2)

kobasica srbije

15.09.2016 14:56

Muto ne budi naivan gde one nevine? To da se dopinguju što bi ti rekao "sve je to normalno" sve mislim da bi Ameri tolike medalje osvojili.

NOLAN SMIT

15.09.2016 15:53

NEVINE ?