Vujadin Savuč sa delijama
M. Metlaš
vujadin

M. Metlaš

Vujadin Savić na košarkaškom derbiju u Pioniru, Foto: M. Metlaš

Prvi ovosezonski košarkaški derbi pripao je košarkašima Crvene zvezde, koji su pred 5.000 „grobara“ slavili rezultatom 100:84. Imali su i crveno-beli podršku navijača smeštenih u parteru B hale „Pionir“, a najpoznatije lice među njima bio je Vujadin Savić, kapiten fudbalera Zvezde, koji je za „Alo!” rekao da ne propušta košarkaški derbi, naročito kada je Partizan domaćin.

- Čestitam košarkašima na ubedljivoj pobedi. Bilo je veoma lepo u „Pioniru“ u ponedeljak. Volim da idem na utakmice svog kluba. Naročito volim da odem na košarkaški derbi kada je Partizan domaćin. Tada se navija 40 minuta bez prestanka jer treba nadjačati brojnije „grobare“ - rekao je Vujadin Savić za naš list.

Potresen zbog smrti drugara

Pre nego što je po drugi put zadužio opremu srpskog vicešampiona, Savić je igrao u Šerifu iz Tiraspolja zajedno za Brazilcem Dionatanom Tešeirom, koji je u nedelju preminuo od posledica srčanog udara.

- Mateo Sušić, prijatelj iz Šerifa, javio mi je tragičnu vest. Potresen sam, ostavio je iza sebe ženu i dete. Tuga. Koliko znam, preminuo je dok je igrao mali fudbal u Brazilu. Sećam se da je imao probleme još dok sam bio u Tiraspolju, dugo je odlagao operaciju. Teška situacija za sve nas - tužan je Savić.

Sjajni štoper često se može videti među najvatrenijim pristalicama crveno-belih, pa ni njima više nije neobično kada ga vide u „kopu“.

- Iskreno, ni meni, a ni njima više nije čudno kada se sretnemo na nekoj utakmici. Kada mi vreme i obaveze dozvole, idem sa “delijama“. To nije od juče, u pitanju su godine, pa se više niko ne iznenađuje - kaže Vujadin i dodaje:

- Išao sam i na gostovanja sa navijačima. Poslednje je, čini mi se, bilo u Kruševcu. Naravno, išao bih opet da nisam prvotimac kluba. Na utakmicama koje Zvezda igra van Beograda uvek se dešavaju neke zanimljive stvari, međutim, to nije baš za novine - zagonetan je veliki navijač tima sa „Marakane“.

bjelica

M. Metlaš

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica u meču sa Partizanom, Foto: M. Metlas

Osim toga, zanimalo nas je šta mu je lepša polovina Mirka Vasiljević rekla kada su svi mediji objavili da iz „kopa“ bodri košarkaše Zvezde u derbiju.

- Da, da, slala mi je poruke dok sam bio u hali. Međutim, nije mi ništa zamerila, naprotiv, bilo joj je simpatično, zna da strasno volim Zvezdu - zaključio je Vujadin Savić.

Komentari (2)

nedjo

08.11.2017 20:54

bolje da je kuci i pravi decu

realno

09.11.2017 09:45

@nedjo - Još je mlad. Ima vremena za decu