Igrači Vojvodine na treningu
M. Živković
Igrači Vojvodine na treningu

M. Živković

Igrači Vojvodine na treningu, Foto: M. Živković

Strelci u meču koji je furiozno počeo, ali se nije tako završio, bili su Dejan Đenić za Bokelj, odnosno njegov imenjak Meleg za Vojvodinu.

Utakmica je počela u žestokom ritmu, može se reći krajnje neočekivano. Još se fudbaleri nisu ni oznojili, a domaći tim je došao u vođstvo. Bivši fudbaler Jagodine i Metalca Dejan Đenić doveo je domaći tim u vođstvo kada je odlično skočio nakon centaršuta i glavom zakucao loptu u gol Marka Kordića. Radost Kotorana trajala je samo minut. Čim su „lale“ krenule sa centra, odbrana Bokelja je bila dekoncentrisana, a Dejan Meleg je odlično iskoristio to što je golman Mijatović izašao sa gol linije i inteligentno uputio lob udarac koji se lagano ušetao u mrežu domaćina.

Sledeću veliku priliku Vovodina je imala u 20. Minutu kada je Trujić u kaznenom prostoru promašio loptu. Ona je potom stigla do Malbašića, a onda i do Melega, ali obojica su oklekavili i šutevi najpre jednog, a zatim drugog bili su izblokirani. Petnaestak minuta kasnije Babić je imao gol šansu koju nije iskoristio. Gosti su takođe imali nekoliko poluprilika koje nisu ozbiljnije ugrozile gol Voše, pa se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom.

Vređanje na nacionalnoj osnovi

Dobru atmosferu na stadionu za trenutak su pokvarili domaći navijači. "Beštije" su najpre šaljivo dobacivali igračima Vojvodine, a onda su neumesno počeli da vređaju srpske navijače koji su doputovali u Kotor.

Kada su fudbaleri Novosađana izlazili na teren, navijači Bokelja počeli su da skandiraju: „Hajneken, Hajneken pije celi grad, mi imamo more, nema Novi Sad“.

Zatim su pošalice prerasle u ozbiljnije povike poput „Pi*ke Mađarske, kao i „Pola Mađar, pola ustaša“.

Na početku drugog poluvremena Vojvodina je imala stopostotnu šansu. Posle gužve nadomak šesnaesterca, Trujić je uzeo loptu i sam izbio ispred Mijatovića, ali je loptu neshvatljivo poslao tik pored stative. Nekoliko minuta nakon toga, gol šansa za Bokelj. Na svega metar od gola, lopta je došla do Pepića, ali mu je srećom po Novosađane, prešla preko noge. U finišu meča, Paločević je šutirao sa preko 20 metara, ali je prečka bila saveznik Bokelja. Do kraja su Kotorani mogli i do pobede, ali je Macanović udarcem preko gola u izglednoj poziciji „spasao“ Novosađane.

Revanš meč u Novom Sadu na programu je za sedam dana.

Bokelj: Milan Mijatović, Siniša Mladenović, Ilija Bogdanović, Miroslav Zlatičanin, Dejan Ognjanović, Danilo Tomić (Dejan Kotorac), Mirko Todorović, Jovan Vučinić (Luka Maraš), Aleksandar Macanović, Dejan Pepić (Lazar Pajović), Dejan Đenić.

Vojvodina: Marko Kordić, Nemanja Miletić, Vladimir Kovačević, Darko Puškarić, Nikola Kovačević (Dušan Mićić), Nikola Antić, Dušan Jovančić (Aleksandar Paločević), Siniša Babić (Nikola Ašćerić), Dejan Meleg, Filip Malbašić, Nikola Trujić

Stadion: "Pod Malim Brdom" Petrovac Gledalaca: 1.000 Sudija: Alehandro Ernandez (Španija)