ministarstvo
RAS
ministarstvo

RAS

Foto: RAS

Mladenović se danas popodne polio benzinom jer je nezadovoljan što nakon više pokušaja nije unapređen u viši čin. Prema prvim informacijama, on ima čin majora.

Kako je Mladenović rekao novinarima, on je na ovaj način protestovao zato što je od 2011. godine želeo da bude načelnik odeljenja fizijatrije Niške bolnice što mu nije bilo omogućeno.

Psiholozi i pregovarači su razgovarali s njim, dok je vojska obezbeđivala mesto.

Kako je ispričao novinarima, major je želeo mesto načelnika, a kako kaže, obstruisali su ga iz ministarstva i vraćali ga na niži čin.

On dodaje i da se žalio na sudu i dobio ali da se nije postupilo po presudama te da 121. dan nije postavljen.

major

RAS

Major sedi ispred zgrade ministarstva, Foto: RAS

Ističe i da je pre tri dana na istom mestu protestovao glađu, ali da su ga odveli na VMA.

- Ostajem ovde do daljneg i nemam nameru da odem. Ovde sam da branim čast srpskog oficira - istakao je Mladenović danas.

Ministarstvo odbrane: Nepoštovanje profesije i uniforme

Povodom protesta majora Danila Mladenovića oglasilo se Ministarstvo odbrane, koje je navelo da uz "maksimalno uvažavanje svakog pojedinačnog slučaja, ministarstvo i Vojska Srbije žale za svakim narušavanjem ugleda i dostojanstva vojničke profesije i uniforme".

Kako piše u saopštenju Ministarstva odbrane, major dr Danilo Mladenović, fizijatar na dužnosti u Vojnoj bolnici Niš, prvobitno je podneo zahtev da bude postavljen na formacijsko mesto potpukovnika u Odeljenju za infektivne bolesti VB Niš.

"Reč je o mestu načelnika Odeljenja – lekara specijaliste infektivnih bolesti. Postavljenje fizijatra na formacijsko mesto infektologa sa stručne strane ne može biti opravdano ni jednim razlogom s obzirom na to da te dve specijalnosti nemaju nikakvih zajedničkih tačaka. Posebno se mora uzeti u obzir i činjenica da je reč o mestu načelnika Odeljenja za infektivne bolesti, koji pored redovnog angažovanja treba da organizuje, kontroliše i bude odgovoran za rad te službe u VB Niš", navodi se u saopštenju i dodaje da je bez obzira na činjenice, sa majorom Mladenovićem je razgovarano desetinu puta.

"Počev od upravnika VB Niš, preko načelnika Uprave za vojne zdravstvo MO, pa sve do Kabineta ministra odbrane i ministra odbrane lično. Uz svu dobru volju pretpostavljenih starešina da ga po normativno-pravnoj regulativi postave na mesto adekvatno činu i struci, a to je mesto majora fizijatra, dr Mladenović menjao je svoje zahteve. Prema poslednjem zahtevu, Mladenović traži da bude postavljen na mesto potpukovnika fizijatra, na način koji nije svojstven oficiru Vojske Srbije i pripadniku Ministarstva odbrane, koji nosi uniformu", piše dalje u saopštenju.

Iz Ministarstva navode i da je Mladenović od ministra odbrane tražio i da se realizuje rešenje o naknadi dela troškova za zakup stana (takozvani uvećani troškovi stanovanja) u iznosu koji pripada licu koji ima dvoje dece.

"Međutim, deca su pripala i žive sa majkom, te je i taj njegov zahtev pravno neosnovan", stoji u saopštenju.

Iz ministarstva ističu da istorija ovog slučaja datira još od 2012. godine, u kojoj su sem pretpostavljenih starešina i pravnika, uključeni i psiholozi i psihijatri, koji su takođe razgovarali sa Mladenovićem.

"Uz maksimalno uvažavanje svakog pojedinačnog slučaja poput dr Mladenovića i nastojanja svih činioca u sistemu odbrane na rešavanju ovakvih ili sličnih pitanja, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za svakim narušavanjem ugleda i dostojanstva vojničke profesije i uniforme", naveli su iz Ministarstva odbrane.

Komentari (9)

Dema

01.07.2016 17:49

Želi da se ubije zato što nije unapređen?! Zar je unapređenje dragocenije od života? E,svašta! Svakakvih ljudi ima...

gordana tarana

01.07.2016 19:17

@Dema - zapali se i spasi srbiju.ovako bolestan covek da leci gradjane ma pravac sa njim u kazu lazarevica dok nije kasno i lecite ga ako ima leka.

miki

01.07.2016 20:08

jajara a ne oficir, odmah otkaz!

kobasica srbije

01.07.2016 22:05

Da sam mu ja nadredjeni unapredio bi ga posle ovog u čin desetara i načelnika mokrog čvora pa nek tamo se usavršava zogerom svaki dan u borbi protiv infekcija.

milan

01.07.2016 22:55

puna je srbija ludaka i bolesnika licimera siledzija retadiranih umova pedofila zato i jesmo tu gde smo

Драгомир

02.07.2016 07:34

Не бих да се спрдам али да је стварно хтео да се убије он би се убио.Конопац па негде у шуми ... Пре тога да остави писану поруку где да га нађу!САМО ДА НЕ СКАЧЕ ПОД ВОЗ ЈЕР МАШИНОВОЂА ПОСЛЕ ТОГА ИМА СТРАХОВИТО МАЛТРЕТИРАЊЕ ОД ПОЛИЦИЈЕ КОЈИ НЕ ЗНАЈУ НИ СВОЈА ПРАВИЛА А КАМОЛИ ЖЕЛЕЗНИЧКА?Значи,бато,ако не падне унапређење одох у заседу из које ћу да искочим и сам себе убијем!Немојте да ме вучете за језик да вам напишем шта мислим о нашој војсци?Ко брине о машиновођама који умиру на локомотиви?

Mara

02.07.2016 07:47

Ovako: nije po Vama nekome toliko bitno unapredjenje i cin, stvar je u tome da čovek trpi do odredjene granice, trebate raditi u VS pa znati, gledas kako jajare i nepismene za ne koliko godina dobiju vise unapredjenje A ti koji posteno radis svoj posao i do 12 godina ne dobijes nikakvo unapredjenje jer se zna da na 4-6 godina se dobijate novo formacijsko nesto i cin. Sto se tice Nisa dok je bio glavni Mladenov (bugarin), svi koji su im se prezimena zavrsavala sa OV bilo unapredjenje! Srbin ne!

gavrilovic

02.07.2016 11:35

Major gleda kako budale i nepismeni napreduju zahvaljujuci clanstvu u stranci i SMUCILO MU SE!Nije major za bolnicu nego oni koji ovo omogucavaju.Raspad drzave i vojske !

Cika Kure

02.07.2016 12:55

Majore,ko te ucio POGRESNO te naucio! Neprijateljska ziva sila se pali,unistava a ne da sebe palis I unistavas! Dakle pocetnicka greska...ali DOBICES unapredjenje pa na lecenje!!!!