„Čovek sa sto lica“: Zoran Jakšić
Alo!
„Čovek sa sto lica“: Zoran Jakšić

Alo!

„Čovek sa sto lica“: Zoran Jakšić, Foto: Alo!

U trenutku kada je uhvaćen, on je koristio 46 različitih identiteta i više od deset lažnih pasoša. Zoran Jakšić Mihajlović je optužen da je vođa kriminalne organizacije koja je slala pošiljke droge u Evropu. Ovo pasivno izručenje naredio je Apelacioni sud u Atini, u Grčkoj, kako bi bio upućen na izdržavanje zatvorske kazne zbog učešća u kriminalnoj organizaciji.

Zoran Jakšić Mihajlović, koji se nalazi u zatvoru, optužen je da je vođa kriminalne organizacije “Amerika”, koja se bavi trgovinom kokaina, heroina i marihuane, kao i iznudama i krađom automobila, ali i švercom, otmicama i ubistvima. Istrazi se pridružila i DEA iz Sjedinjenih Američkih Država, kojoj je dozvoljeno da ispituje da li je Zoran bio na čelu organizacije koja je kupila drogu od bande Peruanaca i Ekvadoraca i posle je slala u Evropu na dva načina, u velikim isporukama preko mora koje su skrivali na brodovima, ili uz pomoć “mula”, ljudi koji se koriste za šverc droge tako što je progutaju.

Pod istragom je još i da li ova internacionalna banda održava kontakt sa Gersonom Galvezom iz grupe “Karakol” i Geraldom Oropezom i Renzom Espinozom, koji su optuženi za vođenje bandi koje imaju kontrolu na lukom Kaljao u Peruu, na obali Tihog okeana. Peruanska policija je preko svojih doušnika saznala da su pred samo hapšenje Zorana Jakšića Mihajlovića u toku bile pripreme za njegovu likvidaciju, za koju su mafijaši nameravali da ubici plate čak 10 miliona dolara.

Grupa koju je on predvodio tereti se i za prenos 300 kilograma kokaina preko mora u Evropu iz Buenos Ajresa. Droga je bila na dva broda, jedan je uplovio u luku u Holandiji, a drugi u Belgiji. Interpol ga je uhapsio, ali je uspeo da umakne iz zatvora. Takođe je unajmio tri Srbina, koji su za njega pre dve godine u Belgiju brodom preneli 120 kilograma kokaina.
Podsećamo, za Zoranom Jakšićem Mihajlovićem iz Zrenjanina su tragale Bosna i Hercegovina, Grčka, Nemačka, Argentina, Australija i Sjedinjene Američke Države zbog organizovanog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a za njim je raspisano 25 međunarodnih poternica.

Grupu “Amerika” je u potpunosti razotkrio zaštićeni svedok iz podzemlja poznat pod pseudonimom Srećko. Zoran je 2001. policiju dao spisak imena svih pripadnika grupe i otkrio mnoge zločine u kojima je grupa “Amerika” učestvovala.

Komentari (1)

MILE

23.06.2017 14:46

Bas lepo Dacic ce odmah da ga postavi za ambasadora