Voćna torta
Profimedia
Voćna torta
Voćna torta, Foto: Profimedia

 

Sastojci:
- 1,2 l gustog soka od jagode
- 3 kesice pudinga od jagode
- 1 kg posnog mlevenog keksa
- 250 g biljnog margarina
- 150 g šećera u prahu
- 300 g zamrznutih jagoda
- 3 kesice pudinga od karamele
- 1 l vode
- 2 kesice biljnog šlaga

Priprema: U 800 mililitara gustog soka od jagode skuvajte puding i ohladite ga. Margarin umutite sa šećerom u prahu, polovinu sjedinite s pudingom i u to umešajte oceđene i usitnjene jagode. Puding od karamele skuvajte s vodom i, kada se ohladi, umešajte preostali umućen biljni margarin. Keks natopite preostalim sokom. U kalup za tortu stavite red natopljenog keksa, nanesite fil s jagodama i stavite da se malo stegne. Potom preko fila nanesite drugi sloj keksa i sve premažite filom od karamela. Pre služenja, kada se torta dobro stegne, skinite obruč kalupa i celu tortu premažite umućenim šlagom, u koji ste dodali malo soka od jagoda.

Tagovi