Zoran Marjanović
Oliver Bunić

Policija proverava da li je Zoran Marjanović (39), osumnjičen za ubistvo svoje supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), koje se, prema navodima tužilaštva, dogodilo 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči, kobnog dana pozvao svog oca Vladimira da na nasipu pričuva njegovu i Jeleninu ćerku Janu dok on ubija suprugu, saznaje „Alo!”.

Jelena Marjanović groblje Zoran Marjanović

Marko Metlaš

Sumnja se da je Zoran brutalno ubio Jelenu, Foto: Marko Metlaš

Prema rečima našeg sagovornika upućenog u istragu, tužilaštvo je u naredbi za sprovođenje istrage navelo da je Zoran 2. aprila otišao na borčanski nasip sa Jelenom i Janom. Zatim da je Jelena otišla da trči, te da je istrčala do rampe, a kada je krenula nazad, on je ostavio dete, krenuo joj u susret i usmrtio je. Potom se vratio kod Jane i započeo potragu.

Niz ispada

Otac Zorana Marjanovića, za sada jedinog osumnjičenog za Jelenino brutalno ubistvo, imao je nekoliko sumnjivih ispada tokom ovih 19 meseci, koliko traje istraga o Jeleninom ubistvu.

Vladimir je prvi koji je u javnosti spomenuo predmet kojim je Jelena ubijena, iako se još sa sigurnošću ne zna čime je Jelena udarana u glavu.

- Ubica se šeta sa čekićem po gradu - rekao je Vladimir novinarima nekoliko dana nakon ubistva. Zatim, Vladimir je nakon Zoranovog hapšenja izneo u javnost podatak da je Jelena imala ljubavnika, moćnog biznismena, i da ju je sigurno on ubio, iako je pre hapšenja isticao da je Jelena bila anđeo i divna supruga i majka. Najnoviji njegov ispad jeste otkriće policije da je on uzeo Jelenin mobilni telefon, koji su Marjanovići našli među njenim stvarima posle ubistva. Telefon nije prijavio policiji, obrisao je iz njega sve poruke i pozive i zadržao ga je za sebe.

 

- Zoran Marjanović se 2. aprila 2016. u periodu od 16.49 do 17.30 odvojio od ćerke i brutalno ubio suprugu. Odsutan je bio desetak minuta, koliko mu je trebalo da ubije Jelenu. Potom se vratio do Jane i obavestio rodbinu i prijatelje o Jeleninom nestanku - piše navodno u naredbi tužilaštva.

Kako naš sagovornik objašnjava, policija proverava da li je Zoran zaista ostavio dete od pet godina samo na livadi bez nadzora ili je ipak pozvao nekoga da je pričuva. Prema njegovim rečima, detalji zločina se polako prikupljaju i slažu i ne isključuje se mogućnost da je Zoran pozvao svog oca da pripazi na Janu.

- Da Zoran u kritično vreme nije bio sa Janom, kako je on to tvrdio, u tužilaštvu je potvrdila i Radosava Marković, žena koja je 2. aprila na nasipu Crvenka čuvala koze. Ona je pred tužiocem rekla da je u 16.40 na livadi pored nasipa videla devojčicu i muškarca starog između 60 i 70 godina, sa dugom kosom vezanom u rep. Objasnila je da je devojčica krenula ka kozama i da joj je muškarac tada viknuo da se vrati. Ona nije bila sigurna da li je čovek oslovio devojčicu sa Jano ili Dano - podseća naš sagovornik i naglašava da se opis muškarca koji je dala Radosava poklapa sa Vladimirovim opisom.

Vladimir Marjanović

Dejan Briza

Vladimir Marjanović, Foto: Dejan Briza

Naš sagovornik dodaje da postoje još neke indicije koje ukazuju na to da Vladimir ima neke veze sa zločinom, zbog čega mu preti hapšenje.

- Postoji i tajni snimak policije, koji je nastao u porodičnom automobilu Marjanovića. Na tom snimku navodno se čuje kako Vladimir i njegov sin Zoran nagovaraju Vladimirovu suprugu da laže policiju za njih. Na snimku, koji je nastao nakon jednog od njihovih saslušanja u policiji, Vladimir je izgovorio rečenicu: „Zorice, izvukli smo se, sve smo ih zajebali” - kaže naš sagovornik.

Ono što bi konačno moglo da odgonetne nedoumice u vezi s tim da li je žena na nasipu zaista videla Vladimira jeste veštačenje baznih stanica.

- Nalaz veštačenja baznih stanica od 2. aprila 2016. još nije stigao u tužilaštvo. Taj nalaz bi trebalo da locira tačno mesto sa kojeg je Zoran zvao rodbinu i prijatelje, ali i gde su u tom trenutku bili ostali Marjanovići - kaže naš sagovornik.

Ne bojim se hapšenja

Vladimir Marjanović je nedavno u izjavi za „Alo!” rekao da se ne boji hapšenja.

- Nemam komentar za gomilu gluposti, od toga da sam bio „čistač”, pa do toga da su me tajno snimali. Nemam čega da se bojim - nerado je rekao Vladimir.

 

Komentari (46)

juka

02.11.2017 07:33

Ako je ovo istina morao je ostaviti bezbroj dokaza.Mada sumnjam u ovu verziju da je otisao ubio je i vratio se.Ovo je sektasko ubistvo u kojem je ucestvovalo više ljudi.Sumnjam da je ovaj to odradio jedan na jedan i ubio je.Kumove i nalagodavca pohapsi..WUDU BABU PODSTREKACA zločina

deki

02.11.2017 07:36

Do sada je postojalo 10 ubica i niko u zatvoru nije zaglavio pa samim tim ,ostavite da se saceka kraj istrage -ako ga uopste bude i bilo! dosadni su vise tekstovi o Marijanovicima..

radmilovic milica

02.11.2017 07:49

@deki - slazem se!vesna rivas je opisala lik ubice i ovaj tkz. ubica ne lici na ubicu iz vesnine glave karata vizije.cekako se azarica sa njegovim vidjenjem tj. direktnom optuzbom da vi ste gos. ubili doticnu zenu pre 18 meseci.

Dosada

02.11.2017 08:38

@deki - Istina je, dosadni su više tekstovi o Marjanovićima! Ali, prisetite se koliko dugo od ubistva se ništa nije niti čulo, niti pisalo! Završilo bi to u fioci! Ni prvo, ni poslednje ubistvo! Zhvaljujući Šipki i novinarima, to se aktiviralo! Znamo mi da pola nije istina što piše u novinama, jer ni novinari ovog puta ne mogu doći do svih podataka! Ali zahvaljujući njima, policija, istražitelji, tužioci, patolozi forezničari,kriminolozi,psiholozi... sada drže oči širom otvorene! Jednostavo, ne daju mir

gina roganovic

02.11.2017 10:09

@deki - u pravu ste sto se tice dr azarica.javno glasno i jasno kao gost g.marica izjavio:citiram:treba ce sedam dana da vamjavim koje ubica a to cu uciniti zarad prijateljstva sa vama g.maric i vasom porodicom.kraj citata.znaci u ponedeljak 6 novembar dolazi do konacnog raspleta ovog gnusnog ubistva.

Pera

02.11.2017 10:41

@deki - Ako te ne interesuje ne davi nas glupostima....idi setaj....trci....pored nasipa?

cccc za dosada

02.11.2017 14:05

@deki - A mozda i neće da se sazna.ili skretanje pažnje javnosti

Колпортер

02.11.2017 08:14

Лупетања као и до сада!

Usud

02.11.2017 08:36

Sve ovo mozete da radite jer Jelena nema nijednog muskarca da je zastiti, ni mrtvu. Da ima oca, brata, strica, letjelo bi perje na sve strane. Ne bi je tek tako mogli razvlaciti po novinama da neuki i polupismeni svijet rasprijeda o njenom zivotu i njenoj smrti. Vama na dusu, obraz i cast, a i svima onima koji su ucestvovali u tome.

cccc

02.11.2017 14:03

@Usud - Bravo za komentar,čemu minusi

Ja

02.11.2017 21:59

@Usud - U pravu si....

Samo Pravda

02.11.2017 22:46

@Usud - Svaka čast, upravo tako! No, moram reći da moja namera nije zlonamerna, moja namera je samo ta da se što pre pronađe taj monstrum koji je počinio ovaj zločin!

Pavle

03.11.2017 03:03

@Usud - Minuse su dodelili Andja, Rada, Meda, Glumica ...pa opet Andja jer voli sve iznova da cita i uvek se ukljuci sa vec prozvakanim komentarom i tako u krug...ringe, ringe raja.

Samo Pravda

02.11.2017 08:41

Ako se ubistvo odigralo na nasipu, ubica je morao biti krvav! Ako se odigralo u kanalu, morao je biti mokar i krvav! Osim ako je prebacio nešto preko žrtve, kako nebi krv prskala, u tom slučaju bi u najmanju ruku bio mokar! Kako je otišao sa mesta zločina da ga niko nije primetio? Postoje svedoci koji su bili u to vreme na nasipu! S' obzirom na prirodu povreda mislim da je žrtva spavala (u nesvesnom stanju), petak na subotu ubijena, samo bačena u kanal! Ubistvo je planski odrađeno!

Vanda

02.11.2017 10:36

@Samo Pravda - Patolog je rekao vreme smrti. Drugi april između deset do pet i 5 i 20. Hajde da uzmemo odstupanje od pola sata ,ali od18 sati nema smisla . Čemu onda forenzika i nauka.

Samo Pravda

02.11.2017 22:41

@Samo Pravda - Ja ne verujem u tu verziju, po meni je ona ubijena kod kuće tu je samo bačena u taj kanal! To je moje mišljenje!

Davor

03.11.2017 02:55

@Samo Pravda - Neko je zavrsio za patologa a neko za PATKologa.

Paja original

02.11.2017 09:42

Sada sam jos ubedjeniji da drzava cuva nekog mocnika i na silu slaze puzlu samo da bi ubedila javnost u ono u sta zeli da ubedi.

aktap

02.11.2017 11:20

@Paja original - Tačno tako. Šta je sa TAJKUNOM koji je spominjan? Pola Srbije šapuće da ima sidu i da je zimus pobegao u inostranstvo. I da se sakrije i da se leči.

GLUMICA

02.11.2017 09:46

Verzija A-ako je ubijena na nasipu ubijena je OD BATINA,a naknadno izbodena da bi se tragovi sakrili jer psi u toku noci nisu nanjusili krv jer je nije bilo,na mrtvom telu nema takvog prskanja a nju su potopili u vodu ,naknadno u toku noci bacene patike (odvezane),tel i ostalo

Andja

02.11.2017 12:13

@GLUMICA - Nazalost , statistika pokazuje svuda u svetu da se 90% ubistava realizuje bas od osoba iz neposredne blizine zrtve .. a vidimo i sami koliko zrtava medju zenama imamo na nivou zemlje svake godine .. i ja polazim od tog podatka , zrtva porodicnog nasilja ..

MM

02.11.2017 14:39

@GLUMICA - Koja god da je teorija, Jelenu je ubio neko blizak sa kime je živela. Nikakve teorije zavere ne postoje, samo pare koje vrte gde burgija neće... i rešenost ubica da izbegnu kaznu, zato se ovoliko čeka na pravdu!

GLUMICA

02.11.2017 16:30

@GLUMICA - MM.....ubio je Z.M.

GLUMICA

02.11.2017 09:55

Ubijena u besu od batina,naknadno masakrirana i bacena u kanal.ZURILI jer nisu verovali da ce POLICIJA POCETI potragu odmah jer su znali za Zakon od 24 h.U zurbi napravili mnogo gresaka.U TOKU NOCI BACENE STVARI

GLUMICA

02.11.2017 09:57

Jelena je ZRTVA PORODICNOG NASILJA....nikakve organizacije,sekte,mocnika ljubavnika,ludaka...UBILO JE CUTANJE !!!

Sabina

02.11.2017 16:50

@GLUMICA - Da u pravu ste,ali mozda sad neki mocnici,koji su vjerovatno potplacen-i,koce sve ovo i stiti monstrume.Da je to u nekoj drugoj zemlji davno bi vec sve priznali,bili svi iza resetaka i kleli majku sto ih rodila!

GLUMICA

02.11.2017 09:58

JECO,mirno spavaj...OSVETA SE BLIZI

meda

02.11.2017 15:33

@GLUMICA - Zasto si tako sigurna? Meni sve ovo izgleda kao farsa, posle koje ce i ovaj biti pusten na slobodu. Nadam se da nisam u pravu.

Andja

02.11.2017 10:06

Na kraju ce ispasti, pored toliko dokaza i svedoka i prica salala, koje citamo iz dana u dan, da se jelena sama ubila

Dejan R.Tošić

02.11.2017 10:29

Od 16:49 do 17:30 je precizno utvrđeno vreme,postoji samo jedan metod veštačenja kojim se utvrđuje tako precizan vremenski interval, pod uslovom da tužilaštvo ne osporno stoji iza utvrđenog vremena i poseduje neosporan dokaz za tu tvrdnju,tada su utvrdili i zločinca.

Deki

02.11.2017 16:01

@Dejan R.Tošić - Kako se moze utvrditi tako tacan interval? To me od pocetka zanima, da li je to i kako moguce.

Valjevac

02.11.2017 16:50

@Dejan R.Tošić - Tacno vreme smrti se utvrdjuje na osnovu razvijanja bakterija u telu nakon smrti.Svaka bakterija se aktivira u razlicitom vremenu od trenutka smrti pa do obdukcije

ivana

02.11.2017 11:12

zato su i auto promenili, jer se plase da ih policija prisliskuje. a sto se plaše ? gde je max ? zasto su ga otudjili ?

Sneza

02.11.2017 11:33

Kakvi su ovo ljudi?

moravica

02.11.2017 12:31

Po meni nedostaje treca karika ,a to je Milos. Sta je gospodin radio u to doba i gde je bio? Pritegnuti trojku.

VARIKINA I MAGIČNA KRPA

02.11.2017 13:02

U toku veceru groznicavo uklanjali tragove.Zorka i Verka ukljucile ves masinu,prale odecu izvsioca kako bi sakrile tragove ,ribale kucu varikinom zbog cega Zorki i otpao lak sa noktiju pa naknadno lakirala nokte u jarko crveno ,na srecu i radost...Na srecu vam zelim dug i radostan boravak u ustanovi zatvorenog tipa.

Filip

03.11.2017 02:42

@VARIKINA I MAGIČNA KRPA - Toliko si se uzivela da pocinjem da mislim da je to delo tvoje izopacenosti. Marjanovici, Marjanovici i vi ste trvrdili da nemate neprijatelja a ja sam zakljucio da je i konobar iz kafica prodao pricu, ukoliko nije izmisljena zato sto je Zoran sa Jelenom u kafic dosao em kasno, em narucio samo vodu.Javite se vi koji idete u kafic samo zbog case vode.Smrdi tu sve sto je navedeno.

Garfild

02.11.2017 13:31

Nalaz veštačenja baznih stanica jos nije stigao u tužilaštvo.Pa čekate li da sam dodje taj nalaz?Da uzeta u tužilaštvo.Od ovoga se od prvog dana pravila sprdnja,a zadnjih mjeseci pogotovo.Jadna žena,ni da počiva u miru ne može.

GDE JE MAX i KOMBI

02.11.2017 13:35

Dobro je neko primetio da nema psa vučjaka.Da li je i on smišljeno likvidiran?Kako se Marjanovići,inače tako tobož željni istine nisu setili da odvedu psa na nasip da pomogne da se nadje Jeca?Da li je policijskom psu naknadno dat deo odeće koji ne pripada Jeleni kako bi samo zbunili psa i istragu?Kada će biti napokon ispitan vlasnik belog kombija?Da li je i taj kombi u medjuvremenu promenio vlasnika ili je isečen na komade?

Ines

03.11.2017 02:29

@GDE JE MAX i KOMBI - Zasto bi pas bio likvidiran, jesi li krstena?Mislis da ne bi odao policijskom psu tajnu o ubistvu.Kapija nije vise transparentna pa komsije ne prolaze pored kuce jer nemaju sta da vide.Inspektorima se daju stvari na zahtev a ne ako im oni daju ili sta zele da im poture.I zadnja susa je pocela da diriguje i pametuje policiji.

mikica

02.11.2017 14:03

Treba vam 100 godina da nadjete ubicu.U oboj zemlji sve ide traljavo i nikako pa i to.

nedjo

02.11.2017 15:21

ovo je cirkus

jocaaaa

03.11.2017 00:04

Cale pricuvaj mi dete dok ubijem zenu...vracam se za deset minuta...vazi sine...samo pozuri..treba posle da se presvuces... dal je to moguce???

Ana

03.11.2017 01:16

@jocaaaa - Komentar na mjestu toliko se vise pise gluposti postalo dosadno.

momir parezanin

03.11.2017 03:53

@jocaaaa - Da moguce je isto kao nekag Mirko pazi metak-Hvala Slavko.

nedjo

03.11.2017 01:03

o cemu sutra pisete?