„Hoću u banju“: Vjerica Radeta
Tanjug
Meri patriotizam:  Vjerica Radeta

Tanjug

Meri patriotizam: Vjerica Radeta, Foto: Tanjug

Haški tribunal je izdao međunarodni nalog za hapšenje poslanice SRS-a Vjerice Radete i još dvojice njenih kolega, Petra Jojića i Jova Ostojića, zbog nepoštovanja suda i zabranio radikalima izlazak iz zemlje. Tim povodom Radeta otkriva za „Alo!“ da će ubuduće putovati samo po Srbiji. Kroz smeh dodaje da će joj zbog toga ministar trgovine Rasim Ljajić možda dati vaučer za letovanje u našoj zemlji.

- Gde god bih krenula, mogli bi da me uhapse, zato neću nigde da idem i zato će sada moji rođaci iz Republike Srpske, kojih imam dosta, češće dolaziti kod mene, tako da ću imati više gostiju nego ikada. Pošto ni na more ne mogu ići, ići ću u banje, ići ću u planine, obilaziću moju dragu Srbiju. Pa eto, zbog toga možda dobijem od Rasima i neki vaučer za zimovanje ili letovanje u Srbiji - kroz smeh kaže Radeta.

Ona dodaje da njoj i njenim kolegama poslanički imunitet znači u smislu „da bi skupština morala da odlučuje o njihovom izručenju”.
- A na toj raspravi bismo mi radikali i te kako imali šta da kažemo - navodi Radeta.

Njen šef Vojislav Šešelj kaže da i nije neka šteta što troje radikala neće moći da putuju u inostranstvo.

- Od tog izručenja nema ništa, srpski sudovi su pravosnažno odlučili da to ne može, to se ne može ponovo ni pokretati, jer je presuđena stvar, nema pravne mogućnosti da se povrati. Moji saradnici ne smeju nigde u inostarnstvo da idu, a što da idu, skupo je inostranstvo, samo bi se trošili, ja sam 12 godina živeo u inostranstvu i najbolje znam kakva je skupoća, a male su im poslaničke plate - kaže on.

Inače, Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio da su uticali na svedoke u procesu protiv njihovog partijskog vođe Vojislava Šešelja tako što su ih pretnjama, ucenama i mitom nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče.

Rasim  Ljajić

V. Lalić

Rasim Ljajić, Foto: V. Lalić

 

Ljajić: Ne možemo da ih izručimo

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da Srbija ne može da izruči troje radikala, jer, kako je rekao, Vlada ne može da derogira sudsku odluku. - Mi ne možemo da derogiramo sudsku odluku, ma kakva ona bila. Bez obzira na to da li se slažemo sa tom odlukom ili ne. Mi ne možemo počiniti ni jedan korak koji bi značio poništavanje te odluke - rekao je Ljajić. Govoreći o posledicama ovakve situacije, Ljajić kaže da sigurno nije dobro da zemlja bude ponovo proskribovana kao strana koja ne sarađuje sa Hagom, iako ta ocena ne može da stoji, s obzirom na to da je 45 državljana Srbije koji su optuženi za ratne zločine izručeno Hagu.

Komentari (8)

restlovi

01.12.2016 08:12

Sto nisu trazili detalje sa sudskim obrazlozenjem da bi mogli znati kako da reaguju. Ovako ceo zivot "boj se ovna, boj se g*vna"

Paja

01.12.2016 08:50

Najbitnije u tekstu - "optužio da su uticali na svedoke u procesu protiv njihovog partijskog vođe Vojislava Šešelja tako što su ih PRETNJAMA, UCENAMA i MITOM nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče. Ova vlast, pravi se blesava na teske optuzbe koje su navedene. Zapitajte se da nekom vasem u familiji PRETE, UCENJUJU i PODMICUJU da li bi vam sve ovo bilo smesno? Odgovor je samo jedan - ne bi bilo smesno. Da li bi ocekivali od institucija koje placamo da reaguju? Ovde umesto prava vlada SNS.

Драгомир

01.12.2016 11:06

Дајте ми власт само једно пре подне и очас би оптужени босанци били у Хагу?Шта они мисле да ћемо трпети ми овде у Србији због њихових работа? Осилили се да за бога и не знају?Довукли се у Србију коју они сматрају за увелико својом државом и МОГУ ДА ЧИНЕ СВЕ ПО СВОМЕ ЋЕФУ?Ако су оптужени за недозвољене радње - правац у Хаг и то добровољно?Исто то је тамо УТЕКАО њихов газда Шешељ да им ,,нану нанину,, а остао излежавајући се дванаест година!Да поновим ... Да се оптужени босанци јаве сами или ...

KALE

01.12.2016 23:57

@Драгомир - Druže Dragomire ,mnogo si bre opterećen bosancima, ali ako hoćeš da uzmeš vlast barem na kratko kako si sam rekao prava adresa za to je naš premijer on će ti to dozvoliti jer mislim da je i on bosanac.

tamni

01.12.2016 11:06

Ko voli puno da prica nek i odgovara za to.Ako su nekad bili hrabri neka sad sami odu da ne stvaraju probleme drzavi..

Cica

01.12.2016 11:32

Dace Rasim vaucer kao i ostalim "siromasima" sto letuju u hotelima. Gledam jutros onog Ostojica kako je spreman da se zrvuje ako se u zemlji poveca ,standard i ostale socijalne prilike, kako pateticno.

ДУШАН

02.12.2016 00:12

СВИ СУ ИЗГЛЕДИ КАКО МИ СЕ ЧИНИ ДА СРБИЈА ДРЖИ ХАШКИ СУД НА ИНФУЗИЈИ .ИЗГЛЕДА ДА СУ ИСЦРПИЛИ СВЕ РЕСУРСЕ ВЕЗАНО ЗА СРБЕ ПА САДА ОД СРБИЈЕ ТРАЖЕ ДАЈ ШТА ДАШ И УХВАТИТЕ БИЛО КОГА САМО ДА БИ СУД ИМАО ФУКЦИЈУ. ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ОНИ НЕМАЈУ ИНСПИРАЦИЈУ У ХРВАТСКОЈ ,НА КОСОВУ И У ФЕДЕРАЦИЈИ БИХ ЈЕР ТАМО БАШ ИМАЈУ ПРИЛИЧНО ВЕЛИК БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА ЗА ЊИХОВУ ОРДИНАЦИЈУ ,НЕГО СУ СЕ НАМА ПОПЕЛИ НА ГРБАЧУ 25 ГОД ,ИСКРЕНО САМИ СМО КРИВИ ОВАКВОМ ПОНИЖЕЊУ.

Jumping Jack Falsh

02.12.2016 19:35

Pošto Radeta liči na Editu Tahiri mogla bi da se sa takvim falš pasošem prošvercuje i da otputuje na sever.