Seks
shutterstock
Seks

shutterstock

Seks, Foto: shutterstock

 

Način na koji psihološki pristupamo orgazmu čini veliku razliku u krevetu. Ukoliko ste u stanju da aktivirate vezu između vašeg uma i tela, na korak ste bliže iskustvu multipliciranog orgazma. Ali ukoliko ste svoj um ograničili tako da vam on govori da je to nemoguća misija ili čak nešto nepoželjno, vaše telo će sasvim sigurno ispratiti taj signal.

Zdrava radoznalost i zainteresovanost za ljudsku psihologiju, kao i osećaj za seksualnu avanturu mogu da oslobode i, naposletku, zamene osećaj pritiska koji podsvesno osećamo kao „moranje” da dostignemo višestruki orgazam. Biti prisutan u trenutku sopstvenog seksualnog uzbuđenja, kao i uzbuđenja vašeg partnera omogućava vam da se fokusirate na doživljaj u datom trenutku.

Možete sebi postaviti izazov da restartujete svoju volju umesto što se iscrpljujete do iznemoglosti. Kao i za sve drugo što vredi potrebno je uložiti dovoljno vremena i volje, timske, pre svega, da biste razvili ovu moć. Dobro je znati da vam je nadohvat ruke. Samo treba malo da se potrudite, možda više predate i otmete kontroli.

Sa druge strane, vežbanje coitus reservatus-a (carezza) može da bude podjednako fantastično kao i višestruki orgazam. Takozvani rezervisani seksualni odnos podrazumeva partnerovo uzdržavanje od ejakulacije i održavanje partnera na ivici dosezanja orgazma što je duže moguće. Zadržavanje u toj fazi seksualnog odnosa, produžavajući seksualnu ekstazu, naglašavajući iščekivanje orgazma koliko god je duže moguće je drugačije i podjednako fantastično tantričko stanje koje takođe zahteva vežbanje.