Milorad Ulemek
O. Bunić
Milorad Ulemek  Legija

Dalibor Danilović

Milorad Ulemek Legija, Foto: Dalibor Danilović

Kako saznajemo, iako ima pravo da traži odobrenje da na večni počinak isprati svoju majku, najpoznatiji srpski zatvorenik to nije učinio ni prekjuče, ni juče, pa se postavlja pitanje da li će to uopšte učiniti.

- Ukoliko bude to zahtevao, konačnu odluku će doneti predsednik Višeg suda. Ipak, s obzirom na to da je on osuđen na najvišu moguću kaznu i da spada u visokorizične osuđenike, te da kaznu služi u najstrožem srpskom zatvoru, i sam je svestan da je njegov odlazak na groblje pod velikim znakom pitanja. Moguće je da on zbog svega toga neće ni zahtevati da prisustvuje ukopu, iako ima zakonsko pravo da tako nešto traži - kaže naš sagovornik.

Božidar Spasić, nekadašnji visoki funkcioner DB-a, objašnjava za „Alo!“ da je puštanje osuđenika iz zatvora radi obavljanja nekog porodičnog posla vrlo komplikovano.

- Transport bi podrazumevao čitav eskort vozila, što znači da bi se on nalazio u koloni od minimum osam vozila, te ne bi smelo da se zna u kojem je on tačno vozilu. Dalje, na groblju bi morali biti prisutni brojni pripadnici Žandarmerije ili neke druge policijske jedinice, minimum njih 10, plus zatvorski stražari, a verovatno bi morao biti angažovan i helikopter MUP-a da nadleće groblje, jer njegov boravak van zatvora dovodi u opasnost državni sistem, jer je on i politički osuđenik.

Spasić kaže da bi Legija, čak i ako bi mu bilo dopušteno da se nađe van zatvorskih zidina, svakako opet bio „u lancima”.

- Sigurno mu ne bi bilo dopušteno da skine lisice. Takođe, pre nego što ga dovedu na groblje, morali bi prvo da ga prebace na neku tajnu lokaciju, pa odatle na sahranu. Sve je to suviše složeno i komplikovano, tako da lično mislim da njemu to neće biti odobreno - ističe naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, na groblju bi u trnutku sahrane vladalo pravo opsadno stanje, što nikome ne bi bilo prijatno, pa ni samom Ulemeku.

- Tamo bi bilo više policajaca nego ožalošćenih i onda je to maltretiranje - zaključuje Spasić.

Komentari (10)

Bio bi red

07.10.2017 20:10

da prisustvuje sahrani ili da se oprosti od majke pre ili na dan sahrane!

Republika Srpska

08.10.2017 14:49

@Bio bi red - Legiji iskreno saučešće i porodici Ulemek.

Vuki

07.10.2017 20:18

Pustite ovu bedu, da sahrani barem majku..

SVETLOST

08.10.2017 14:46

@Vuki - Legija je vojnik profesionalac.Dokazao je svoje nadljudske sposobnosti braneći Kosovo, srpski narod i dr. Ona je veliki srpski heroj...i sada bez razmišljanja bi dao ivot za Srbiju i svoj narod. Niti je ubica niti nalogodavac,istorija će pisati o njemu ..Istina će jednoga dana izaći na svetlost dana...i te kako je potreban ovoj Srbiji jednoga dana ,ponovo. Njegove kvalitete svi znaju. Da je hteo da beži, ne bi se predao, drugo, njegova čast i dostojanstvo su iznad svega.Njegova reč je dovoljna

sasa

07.10.2017 21:29

znaci jos jedan dokaz da drzava jos nije dorasla da se obracuna sa kriminalcima.Legija opet jaci od drzave iako je vec godinama u zatvoru.Sramota

da vi koji

08.10.2017 07:42

@sasa - jedete državni hleb ste zaista merodavni da dajete mišljenje i optužujete sa fotelje vojnike i policajce!

Veki / Kordun

08.10.2017 08:17

Saučesće u moje ime.

Drzi se Legija

08.10.2017 08:43

Drzava koja drzi do osnovnih ljudskih pravila duzna je da omuguci prisustvo zatvorenika na poslednjem ispracaju u vecni mir svojih najmilijih . Legija je dobar , odlican , neverovatan tip i zelim mu svu srecu na ovom svetu. Nije mi jasno zasto je covek uopste u zatvoru a toliki kriminalci su napolju ?.

MILENKO

08.10.2017 14:48

@Drzi se Legija - Pukovnice, najiskrenije saučešće. Takodje celoj porodici Ulemek. Majko Natalija, neka tije večna slava, rodila si velikog srpskog heroja. On je bio tvoj jponos. Ti sibila najbitnija žena njegovog života.počivaj urajskom vrtu!

Uros

08.10.2017 21:54

Saucesce iskreno njegovoj porodici.amin