Nikola Virijević
privatna arhiva
Nikola Virijević

privatna arhiva

Nikola Virijević, Foto: privatna arhiva

On kaže da je optužnica podignuta polovinom oktobra 2013. godine, ali da Viši sud u Beogradu izbegava da zakaže suđenje i optužnicu vraća na doradu iz najbanalnijih razloga, čak i kada u tekstu fali jedan zarez!

- Sklonio sam se iz Srbije jer sam dobijao pretnje da će me živog zakopati. Posle ubadanja nožem i pretnji smrću nije mi dodeljeno policijsko obezbeđenje, a plasirano je da sam prevarant i da sam braći Bogdanović, navodno, bacio bombu u dvorište i zoljom im gađao kuću. Otišao sam zbog pretnji i ugroženog zdravlja, jer sam hitno morao da operišem tumor na mozgu. Vratio bih se u Srbiju kada bih dobio garancije da će suđenje posle tri godine konačno biti zakazano i da će biti pravedno!

Spreman sam da otkrijem imena bivših ministara sa kojima su reketaši delili novac. Reketaši su hapšeni pre tri godine, ali su, posle kratkog boravka u pritvoru, odavno na slobodi. Mene pokušavaju da predstave kao kriminalca, jer sam otišao iz zemlje - kaže Nikola Virijević, koji je stupio u kontakt sa našom redakcijom i poslao nam svoju fotografiju, ali nije želeo da otkriva gde se nalazi.

U optužnici, koju je Više javno tužilaštvo podiglo 2013. godine, navodi se da su braća Dušan (32) i Dalibor (29) Bogdanović rodom iz Peći i Vladimir Stajković (39) zvani Stajko od avgusta 2011. do aprila 2013. godine sa petočlanom grupom od Virijevića iznudili 21 stan, 55.000 evra i devet luksuznih automobila. Među optuženima su Dejan Ilić (42), inspektor policijske stanice Rakovica, Dejan Božović (41), pripadnik Žandarmerije rodom iz Peći, Slobodan Đukić (36), Nenad Kujović (42), Božidar Jović (42) zvani Boža bilder, koji je odležao sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića, i Ljubiša Mitrović (67) iz Beograda, koji se lažno predstavljao kao pripadnik BIA. Kada smo pitali Više javno tužilaštvo u Beogradu da li su tvrdnje Virijevića tačne, dobili smo vrlo kratak odgovor:

- Sada mogu samo da potvrdim da je predmet u fazi dopune istrage - rekla je za „Alo!“ Tatjana Sekulić, zamenik i portparol Višeg tužilaštva u Beogradu.

Interesantno je da se u Višem sudu u Beogradu vodi postupak protiv četvoročlane grupe, koja je od 26. juna do 16. jula 2014. Virijeviću uputila niz pretećih poruka i primorala ga da im preda milion evra, dok proces za „Reket veka“ još nije zakazan. Branilac fudbalera, advokat Nebojša Milosavljević, kaže da je on ušao u program zaštite jedne evropske države u kojoj pokušava da dobije azil.

„Kriminalci delili reket sa političarima“

Nikola Virijević kaže da su se članovi rakovičkog klana hvalili da imaju jake veze u policiji i sudu. - Stalno su govorili da imaju rodbinske veze u MUP-u i super odnose sa pojedinim funkcionerima bivšeg režima. Privatnom istragom sam otkrio da su delili reket sa državnim sekretarom iz prethodne vlasti, kao i sa bivšim funkcionerom BIA. To je jedan od razloga zbog čega suđenje već tri godine ne počinje i zbog čega su svi na slobodi. Očigledno je da im niko ništa ne može! - ogorčeno kaže Virijević.

Komentari (7)

Predrag

30.05.2016 21:28

Svaka drzava ima mafiju, jedino u Srbiji mafija ima drzavu - dr Zoran Djindjic.

kobasica srbije

30.05.2016 21:28

21 stan 9 luksuznih automobila i 50 soma evra za te pare bi ih ubijao jednog po jednog natenane. Tiho i polako.

Marko

30.05.2016 23:33

Ljudi sve ovo je istina jos gore je prosao moj komsija sa Olimpa na Zvezdari njemu su digli u vazduh ukupno 5 automobila, prvo 2 pa posle 3 jer nije hteo da plati reket SUD MU JE ODREDIO DA GA POLICIJA CUVA 24 sata celu porodicu, A POLICIJA JE TO ODBILA. Vatra je bila 5 metara u vis, dva puta su mu bacali koktele gorelela mu je fasada kuce i to se nigde ne objavljuje. Na kraju su ga proglasili za kriminalca jer je u mladosti radio kao obezbedenje, samo da se opravdaju...

Predrag

31.05.2016 03:34

Jeza da te uhvati kad vidis sta se radi. I to ajde da samo kriminalci reketiraju nego su deo grupe jedan inspektor i jedan zandarm. Pola grupe poreklom sa Kosova. Primili smo ih ljudski u Beogradu a oni se tako ponasaju. I onaj Dusan Panajotovic je sa Kosova. Molim Alo da isprati ovaj slucaj jer ocigledno da bez medijske paznje svi se izvuku.

Vele

31.05.2016 04:34

Ovaj ćovek mora pod hitno na lecenje,a novinara koji uzima pare da objavljuje ovakve tekstove treba kazniti.Ovaj čovek je fudbaler koliko sam ja fudbaler,ovaj čovek izmišlja i lupeta i veruje svojim lazima tako da ga nadležni organi moraju sto pre privesti i zbog njegovih prevara pokrenuti postupak.

Milica

31.05.2016 06:01

@ Vele - A kako ti to znas? Pravosudje treba da radi svoj pisao. Cim zataskavaju, otezu, to je dokaz za sumnju. A fakat to rade.

Мики

31.05.2016 06:14

@ Vele - Инспекторе, ти ли си ?