Anabela Atijas
Rajko Ristić/Alo!
Anabela Atijas

Rajko Ristić/Alo!

Anabela Atijas, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Anabela Atijas u poslednje vreme majka je koju razapinju zbog ćerkinih postupaka u rijalitiju, ali retko zna koliko je njena životna borba bila teška. Iako danas njen život sa tri devojčice i fenomenalnim brakom sa Andrejom Atijasom liči na bajku, ona je na putu ka toj bajci imala mnoštvo prepreka i teških trenutaka.

Anabela je rođena u mešovitom braku, od oca Ahmeda i majke Jadranke, u bosanskom gradiću Goraždu i njeno detinjstvo je bilo srećno, sve dok joj mama i tata nisu rekli da se razvode.

"Teško sam podnela njihov razvod i to je ostavilo velike posledice na meni. Mislim da i danas vučem traume zbog toga. Možda tako ne bi bilo da su me pripremili, da su iskreno razgovarali sa mnom, ali ja sam za razvod saznala iznenada, kada su oni već bili rešili da to urade", ispričala je u jednom intervjuu.

Drugi šok u životu desio joj se kada je bila treći razred srednje škole. Tada je otišla u posetu kod dečka Nikole koji se tada zbog rukometaške karijere preselio u Švajcarsku. U Bosni je baš tada buknuo rat.

"On je bio profesionalni sportista, rukometaš, tamo je živeo, a ja sam otišla na raspust kod njega. Taman sam završila treći razred srednje škole. U međuvremenu se desilo najgore u Bosni i ostala sam s njim u Švajcarskoj. Onda smo nas dvoje došli u Crnu Goru na odmor, a odande se u Bosnu moglo stići nekim divljim putevima. On je želeo da završi neke administrativne poslove pred povratak u Švajcarsku. Otišao je u Goražde i pronađen je mrtav. Poginuo je. Od tog trenutka moj život se okrenuo. Sva lepota i bezbrižnost su nestali, a došli su teški dani", rekla je Anabela.

Anabela Atijas

Vladimir Marković/Alo!

Anabela Atijas, Foto: Vladimir Marković/Alo!

Ona u to vreme sa roditeljima nije imala nikakav kontakt. Bila je sama i zaputila se u Beograd. Tada je počela da radi kao sekretarica u jednoj banci. Direktor banke koji je bio izbeglica iz Hrvatske joj je mnogo pomogao. U početku je živela kod prijatelja, a potom je iznajmila stan. Iako se snašla, do roditelja nije mogla da dođe.

"Sa tatom nisam uspostavila kontakt četiri godine, svakog dana sam strepela da li mu se nešto desilo, a mama je prvo došla u Srbiju, odakle se uputila u Švedsku. Kasnije sam joj se pridružila", rekla je Anabela Atijas.

Anabelinom odlasku kod majke prethodilo je snimanje pesme "Kao u snu" sa tadašnjim dečkom i budućim mužem Gagijem Đoganijem. O toj pesmi je izveštavao i CNN koji je Anabela stalno gledala zbog vesti iz Jugoslavije. Reporter je išao od diskoteke do diskoteke i svuda se čula njihova pesma. Tek tada je poverovala Gagiju da im je grupa popularna i da imaju veliki hit.

Sa Gagijem se venčala 1995. godine, posle operacije tumora. Naime, ona je sa samo 19 godina na dojci napipala kvržicu.

"U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa devojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri posle povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu, i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko meseci sam bila na hormonskoj terapiji, i uspešno se oporavljala jer je tumor otkriven na vreme, sve je prošlo bez posledica", rekla je Anabela.

Nastupaju zajedno: Gagi i Anabela

Rajko Ristić

Gagi i Anabela, Foto: Rajko Ristić

Ona je posle toga ostala u drugom stanju, dobro je iznela trudnoću, ali nije mogla da doji Lunu.

"Posle šest godina ugradila sam silikone, mada su mi lekari savetovali da to uradim i ranije", objasnila je Anabela.

Nakon rođenja prvog deteta, ona se prvim autobusom koji je vozio iz Beograda ka Sarajevu uputila da vidi tatu jer je čula da je živ.

Preživela je i gubitak blizanaca.

"Sasvim iznenada je došlo do komplikacija. Bebe su preminule. Izgubila sam blizanačku trudnoću, a s obzirom da, osim ogromne duševne boli i tuge, u tom trenutku nisam imala zdravstvenih komplikacija menadžeri su mi rekli da moram da se pojavim na zakazanom nastupu", poverila se Anabela u jednom intervjuu mnogo nakon gubitka beba.

Anabela je godinu dana od ovog događaja dobila drugu ćerku Ninu. Iako je sve prošlo kako treba, ona je zapala u depresiju. Uz Gagijevu podršku i stručnu pomoć uspela je sve da prevaziđe.

Anabela i Gagi su se razveli posle 14 godina braka, a taj razvod su pratile razne priče o zlostavljanjima i prevarama. Anabela i Gagi su se često obračunavali putem medija, a tek 2016. su ponovo uspostavili saradnju i kontakt.

Anabela i Gagi

printscreen

Anabela i Gagi, Foto: printscreen

Nakon teškog razvoda, ona se zaljubila u manekena Mladena Radulovića koga je upoznala tokom "Velikog brata". I ta ljubav se posle manje od godinu dana, završila.

Ona je sada u srećnom braku sa Andrejom Atijasom sa kojim je 2013. dobila ćerkicu Blankicu. On se odlično slaže sa ćerkama iz njenog prvog braka.

"Sve što je bilo sada je iza mene, odlučila sam da se ne vraćam u prošlost i, što se mene tiče, izašla sam kao pobednik iz cele priče. Sada samo gledam napred, krenula sam dalje, uživam u onome što mi se trenutno dešava. Ne opterećujem se budućnošću, jer nikad ne znaš šta se može desiti, šta će ti život prirediti", smatra Anabela nakon svega što je preživela u životu.

Komentari (9)

Nataša

21.08.2018 08:33

Za nekog ko je imao toliko bola i problema morala bi da se ponaša drugačije. U sebi ima previše mržnje za svakog ko ne deli njeno mišljenje i ko se ne ponaša onako kako ona želi. Bolje bi joj bilo da bude zahvalna za sve ono što ima .

tralala

21.08.2018 08:48

Žena je toliko dosadana sa svojim tužnim pričama. Poštovani potpisniče ovog teksta ona je ovo prepričala bar 1000 puta. Kao da ovom zemljom teku med i mleko, pa je ona usamljeni slučaj koji treba da sažaljeva vaskolika srpska populacija.

Sanja

21.08.2018 08:57

Anabela zvana “tuzna zivotna prica” ponovo krece u akciju. Hvata narod na patetiku, tesko detinjstvo, rat,bezanje, bolest, operacija, gubitak beba..... oproban recept, ali nismo ni mi “ovce”

saw

21.08.2018 09:02

Samo kad mi ostali živimo u sreći i blagostanj

Nafa

21.08.2018 09:10

Onda je trebala dabude bolji covek a ne zlo.

Tuta

21.08.2018 09:13

Zaista tezak zivot si imala.I umesto da iz njeg izvuces pouke,Ti razvodis Atijasa,koji ostavlja trudnu zenu.Na sve si spremna Bukvo,tako da ti deo od Atijasa do danas ne verujem.Ne zivis u bajci,jer si 10 god.starija,a Atijas je vrdalama,tako da zacas balon moze da pukne,a i nekorektna si prema njegovom sinu.Videli smo te kakav si pakao napravila Luni i udavala je za ozenjenog coveka.Ti si zena bez moralnih skrupula.

Mirela

22.08.2018 05:15

@Tuta - Atijas sa Jasminom nije bio u braku već je imao kratku vezu, koju je prekinuo... Posle toga je stupio u vezu sa Anabelom. Ova mu je kada ae porodila javila ,posle dnk kada se videlo da je njegovo, covek placa izdrzavanje za dete.

nada

21.08.2018 09:22

I sta sada ? Koliko zena na ovoj planeti prezivljavaju tezu sudbinu pa niko o njima i ne pise ! Treba li da je zalimo ???????? Svako je kovac svoje stece ali ovde se mama malo vise zaigrala !

san

21.08.2018 09:36

Ne razapinju je zbog ćerke nego zbog njenih postupaka. Svi mi imamo svoje tužne životne priče ali većina se ne bi prema ljudima ponašala kao ona.