OVDE JE POBEGAO ZVEZDAN SLAVNIĆ POSLE VELIKE PLJAČKE Sakrio se u Crnu Goru, a ovo su osobe koje su mu pomogle
Foto: Printscreen/Scenario/Facebook/Prinscreen/Ilustracija

Zvezdan Slavnić više puta je bio u zatvoru zbog raznih krivičnih dela. Njegov kriminalni dosije otvoren je u martu 1998. kada je kao dvadesetogodišnjak iz pištolja usmrtio dečka Olivera Jovanovića u jednoj diskoteci u Beogradu, navodno slučajno, kako je on tvrdio, mada je istraga drugačije pokazala. Tada je osuđen na devet i po godina robije, koju je odležao.

Podrška porodice

Po izlasku iz zatvora nastavio je da pravi prestupe. Počeo je da se bavi trgovinom narkoticima i zato je takođe bio iza rešetaka. U septembru 2010. osuđen je na dve godine i 10 meseci robije u sudu u Kruševcu. Posle toga je počao da se bavi pljačkom kao član međunarodne organizovane kriminalne grupe "Pink panteri".

Prema saznanjima, kada su Pink panteri izvršili pljačku vrednu 1,3 miliona evra, u čemu je učestvovao i naslednika Moke Slavnića, Zvezdan je tada odlučio da se u zatvor neće vraćati pa se dao u bekstvo. Kao jedan od načina da izbegne robiju video je mogućnost da se skriva u susednoj Crnoj Gori gde ima dosta rodbine i poznanika.

Međutim, nije bio sam u tome, već mu je porodica pružila svesrdnu pomoć. Poznato je da mu otac Moka gotovo svakodnevno upućuje podršku tokom učešća u rijalitiju "Zadruga", što je bio takođe slučaj i tokom njegovog skrivanja od robije.

Od pouzdanog izvora dobili smo informacije da je proslavljeni košarkški as do detalja razradio plan kako da pomogne svom mezimcu, a u sve je uključio svoju rođenu sestru koja živi u malom mestu Budimlja kraj Berana u Crnoj Gori. Ona ga je smestila u svoju kuću dom, u kojoj je tada povremeno boravila sa suprugom, mada njih dvoje živi u Beogradu.

Nekoliko meseci Zvezdan je nesmetano proveo u tetkinoj kući u Budimlji. Vodio je, navodi naš sagovornik, vampirski život. Preko dana bio je zatvoren u kući, a kad padne mrak ode u šetnju normalno, uopšte se nije skrivao od lokalnog stanovništva. Navodno, bio je blizak sa nekim kriminalcima u Crnoj Gori u čijoj zaštiti je tada uživao, kao i sa delom policiji koja je bila pod kontrolom tadašnjem vlasti u Crnoj Gori.

Slao mu pare

Kako dalje saznajemo od našeg sagovornika, kuća Zvezdanove tetke se nalazi na kraju sela, a Mokin naslednik boravio je u drugom delu objekta koji nije bio u blizini ulice. Mokina sestra i njen muž su tada boravili u Beogradu, a po Budimlji se priča kako Zvezdana niko od porodice nije posećivao dok se skrivao, ali veruju da mu je upravo Moka omogućio da nekoliko mesecu provede tu i da mu je on davao novac. Zvezdan je na kraju sam odlučio da se preda srpskoj policiji i nagodio se da dobije kraću robiju. Nedavno je on pričao u Zadruzi o tome da je bio u bekstvu posle izvršene pljačke, ali ove detalje, naravno nije pominjao. Moka Slavnić nije odgovarao na naše pozive.

ZVEZDAN BESAN NA PORODICU ĐURIČIĆ Slavnić doneo odluku da ostaje uz Anđelu, jer njeni roditelji nisu tu za nju

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading