Miljana Kulić
E-stock
Miljana Kulić

Alo!/ S. A.

Miljana Kulić, Foto: Alo!/ O.K.

Miljana Kulić je u ušla istoriju rijalitija kada je ostala u drugom stanju pred očima milionskog auditorijuma, a Nišlijka je nakon porođaja ušla u drugu sezonu "Zadruge" sa sinom Željkom i majkom Marijom. 

Iako je Miljana pred ulazak u rijaliti tvrdila da će njena beba biti potpuno odvojena od ostalih učesnika, ali i od kamera, to se ipak nije desilo. Bebu, koja nema ni dva meseca, gledaoci su nedavno prvi put mogli da vide uživo u programu, a sagovornici dnevnog lista "Alo!" objašnjavaju zbog čega smo kao društvo "dotakli dno".

Miljana Kulić

Screenshot/TV Pink

Miljana Kulić, Foto: Screenshot/TV Pink

- Ne treba osuđivati ljude što gledaju rijalitije, jer mi najviše liči da je ovde reč o državnom projektu da se sludi narod, kako bi politika mogla da radi šta hoće. Radi se o dubokoj društvenoj patologiji, jer rijaliti predstavljaju potpuni poriv ka poništavanju vrednosti i kulture. To je naša negativna utopija - kaže sociolog Ratko Božović i dodaje.

Miljanina majka Mići: "Oćeš ku*ac da ti dam?"

Nakon što je Lepi Mića ušao u sukob sa Snežanom Ilić, kojoj je opsovao mrtvu majku, Marija Kulić rešila je da se obračuna sa njim. Naime, ona je fizički nasrnula na Miću, a onda mu odbrusila.

- ’Oćeš ku*ac da ti dam, da ti zatvorim ta tvoja smrdljiva usta, mrš, svinjo, mrš, kosture - govorila je Marija, dok je obezbeđenje reagovalo i sprečilo fizički kontakt.

 - Učesnici se obučavaju u nasilju i beskrupuloznosti, a seksualna sfera je bačena na najniži novo. To ne sme da se radi, jer je seksualni nagon povezan sa reprodukcijom i ne sme da se degradira. Previše smo olako prihvatili svetsku pomamu, a svuda u svetu rijaliti su samo fragmenti programa koji idu nakon ponoći. U normalnim okolnostima, rijalitiji su negledljivi, a ja sam čovek koji je tome okrenuo leđa i ne prihvatam to ni emocionalno, ni racionalno. Što bi rekli filozofi: "Od ništa nema priče o ništa" - zaključuje naš sagovornik, dok doktorka Nevenka Raketić objašnjava zbog čega je rijaliti nezdrava sredina za bebe. 

- Rijaliti je nezdrava sredina za bebe, jer one traže rutinu i svoj prostor, a veštačko osvetljenje može da bude loše za bebu. Svaka beba mora da bude sa majkom jer je to prirodna simbioza, a ako one provode samo dva sata zajedno tokom dana, onda je to u najmanju ruku nehumano - kaže pedijatar Nevenka Raketić i dodaje:

Nevenka Raketić

Printscreen/TV Happy

Nevenka Raketić, Foto: Printscreen/TV Happy

- Čak iako majka ne doji dete, neophodno je da ostvari kontakt sa njim, jer se tako beba razvija. Niko ne može da zameni majku, ni kontakt i toplinu zagrljaja i poljupca. To su specijalne veze, koje je neophodno ostvariti u najranijem razvoju, jer ako budu uskraćene, dete može da bude nervozno, nesigurno, bez veštine da ispolji ljubav.

Glas naroda- Da li u redu to što je Miljana uvela bebu u rijaliti?

Stana Ristić

Stana Ristić

E-Stock/Katarina Mihajlović

Stana Ristić, Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

 - Malo sam je gledala, super mi je to. Ne bih svoje dete uvodila u rijaliti, ali kada su u pitanju pare, to se tako radi. Miljana je i rodila bebu da bi dobila honorar.

Milica Savatić

Ljubica Savatić

E-Stock/Katarina Mihajlović

Milica Savatić, Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

 - Ništa lepo ne mislim o Miljani, jer detetu nije mesto u rijalitiju, već u porodici. Da ima imalo obraza, uhvatila bi se nečega poštenog da radi, a ne da bude tamo.

Nada Košević

Nada Košević

E-Stock/Katarina Mihajlović

Nada Košević, Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

- Gledala sam Miljanu i u "Zadruzi", ali i u "Parovima". Pa neka je uvela bebu u rijaliti, neka je živa i zdrava. Uvela ju je jer je voli i hoće da bude sa njom, možda će i tata doći kod njih.

Milan Pavlović

Milan Pavlović

E-Stock/Katarina Mihajlović

Milan Pavlović, Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

 - Srpski užas, nemam komentar. S vremena na vreme uključim "Pink" i vidim samo užas.

Tomislav Urošević

Tomislav Urošević

E-Stock/Katarina Mihajlović

Tomislav Urošević, Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

- Nije u redu da se beba prikazuje u "Zadruzi" i Miljana to nije trebalo da uradi. Gledam "Zadrugu" i najgori su mi tamo Lepi Mića i Miki, koji je polupao ceo studio prošli put. Najbolja je Stanija, a ako ćemo pravo, i najlepša je tamo.

Komentari (9)

Sojic

12.09.2018 07:32

Vuciceva imaginarna Srbija

x

12.09.2018 08:11

Izgleda da ovi što su anketirani služe mornaricu i gledaju pomno lepog mićka.

ljubomilko

12.09.2018 08:26

Gde su socijalne službe, dete oduzeti a produkciji kazna.

kriticar

12.09.2018 08:31

Centar za socijalni rad treba odmah oduzeti dete od nesavesnih roditelja i iste treba odmah uputiti na psihijatrijsku kliniku...

Anka

12.09.2018 08:42

Još jedan dokaz kakva smo država,sudstvo,socijalne službe.Sve je korumpirano,ovako nikad nije bilo

Zoran 52

12.09.2018 08:44

Dno dna beba data u pečalbu,zarađuju na njoj,ovde je ustavno pravo na slobodu bebe ugroženo. Majka svesno stavila dete u zatvor.

Ja

12.09.2018 08:50

Pa sto onda ne reaguju socijalne sluzbe, nego cute, znaju da uzimaju decu normalnim majkama i da ih daju u hraniteljske porodice, a ovde cute, sigurno su im date debele pare za to

Stojko

12.09.2018 08:52

Ajde da se kladimo da mozemo jos dublje!

realno

12.09.2018 13:15

dzaba pricate i pricate,jel ova drzava ima centar za socijalni rad.ako je Marku i Divni uzeto dete i njoj treba REAGUJTE LJUDI