Šenon Purser
Screenshoot Youtube
Šenon Purser

Screenshoot Youtube

Šenon Purser, Foto: Screenshoot Youtube

Šenon je otkrila da je imala nervni slom, kao i da je u jednom trenutku rekla majci da ne želi da živi.

- Zašto sam se tako osetila? Imala sam grupu dobrih prijatelja. Osim tendencije da odugovlačim stvari, bila sam dobar đak u školi. Odnosi sa porodicom su mi bili okej. Nije postojao logični razlog da se osećam bezvredno, ali jesam. U jednom trenutku sam shvatila da je sve to bilo zbog kombinacije mentalnih poremećaja koji su polako osvajali svaki segment mog života: depresija i opsesivno kompulzivni poremećaj (OKP) - napisala je mlada glumica.

Šenon je čak u jednom trenutku prestala da razgovara sa ljudima, a kada je osetila da je sve izgubljeno, uradila je jednu stvar koja joj je pomogla, piše "Teen Vogue".

- Kada sam pomislila da nema više nade, uradila sam jednu ispravnu stvar. Rekla sam mojoj mami kako se osećam. Rekla sam joj za neke stvari o kojima sam razmišljala i na koji način su one uticale na mene. Nisam bila magično izlečena te večeri i moje opsesije nisu nestale. Većinu vremena sam provodila u krevetu plačući ili samo samo tako ležala i osećala se beživotno- otkrila je i dodala:

- Dijagnostifikovali su mi OKD i depresiju, i to je bilo veliko olakšanje, jer su sada moje muke imale ime i mogla sam da im se suprotstavim. Kombinacijom terapija i lekova postalo mi je bolje. Naučila sam da ponovo volim život. Moji problemi nisu nestali, ali su postali mnogo lakši za podneti. Danas joj je žao što pomoć nije ranije potražila.

- Kada pogledam sve iz ove perspektive, volela bih da sam potražila pomoć ranije. Uprkos svim mojim borbama, u prošlosti i sadašnjosti, živa sam i želim da budem živa - priznaje glumica.

Šenon Purser

Screenshoot Youtube

Šenon Purser, Foto: Screenshoot Youtube