Sofija Vergara
printscreen
Sofija Vergara

printscreen

Sofija Vergara, Foto: printscreen

Glumica, komičarka, televizijska voditeljka i manekenka Sofija Margarita Vergara (46) stekla je slavu devedesetih godina u televizijskim serijama na španskom, a prvi film na engleskom jeziku bio joj je „Chasing Papi” iz 2003. godine, koji joj je doneo svetsku slavu. Ova zgodna Kolumbijka oduvek je privlačila pažnju javnosti, kako svojim provokativnim fotografijama tako i zapaženim ulogama. Trenutno glumi u seriji „Moderna porodica”, a nedavno je uvršćena na listu sto najuticajnijih žena sveta, kao treća Latinoamerikanka.

Pročitajte još:

Rođena je u Barankilji u Kolumbiji 10. jula 1972. u bogatoj porodici stočara i odrasla u izobilju. Vaspitana je u katoličkom duhu i pohađala privatnu dvojezičnu školu. Kako je kasnije govorila, engleski govori i piše perfektno, ali kolumbijskog akcenta nikada nije mogla da se reši. Rano se udala za školsku simpatiju Džoela Gonzalesa i već sa devetnaest rodila sina Manola, ali se razvela dve godine kasnije.

– Divno je kada dobijete dete dok ste mladi. Moje prijateljice sada paniče jer nisu našle nikoga s kim bi poželele da rode dete, a to meni nikada nije bio problem – tvrdi Sofija.

Porodična tragedija

Posle razvoda upisala je stomatologiju, ali je pred kraj studija prihvatila da snimi reklamu za gazirani sok i već tada svojom plavom kosom, oblinama i visinom od 170 cm zaintrigirala medije. Otac joj je savetovao da ne započinje karijeru u Holivudu jer će izgledati kao ku*va.

– Odgovorila sam mu da sa ovakvim grudima koje sam nasledila od majke već izgledam tako – našalila se jednom prilikom.

Kada je njen stariji brat 1988. bio otet i ubijen, skrhana bolom i da bi sačuvala porodicu, zajedno sa njom preselila se na Floridu.

Ljubavni lomovi

Njen ljubavni život nije bio buran. Posle braka imala je samo nekoliko veza. Spekulisalo se kako je 1990. bila u vezi sa španskim pevačem Enrikeom Iglesijasom, a 2005. s Tomom Kruzom, ali je sreću našla tek s Nikom Loebom 2010. Uprkos veridbi, 2014. došlo je do raskida pa je glumica najavila da će se ubuduće posvetiti isključivo karijeri. Ipak, desilo se drugačije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on Jul 6, 2018 at 11:06pm PDT

 

Dobila bitku sa rakom

Tokom 2002. godine vodila je ozbiljnu bitku protiv raka. – Uklonili su mi štitnu žlezdu i od tada uzimam lekove. Rešila sam se opake bolesti, ali i shvatila kako ću ceo život morati da budem pod terapijom. Prihvatila sam sve što se dešava s mojim telom i, evo, sada mogu da kažem kako u poslednjih deset godina nisam imala problema. Pažljivo sledim sve što mi doktor kaže i redovno radim analizu krvi – otkrila je slavna glumica koja i danas redovno pije lekove koji joj regulišu nivo hormona.

Svadba na Floridi

Jedan od najpoželjnijih holivudskih neženja Džo Manđanijelo (38) priznao je da je čekao 4,5 godine da bi je osvojio. Venčali su se 22. novembra 2015. godine pred 400 zvanica. Par je planirao i da proširi porodicu, ali se to još uvek nije desilo.