Scorpions
Tanjug
Scorpions

Tanjug

Scorpions, Foto: Tanjug

Tri pokušaja su bila potrebna nemačkom kultnom bendu „Skorpions“ da zakaže koncert u Beogradu. Nakon jednog otkazanog 2007. godine i drugog odloženog prošle godine, slavni rokeri stigli su u našu prestonicu i održali koncert pred prepunom „Štark arenom”. 

Za odličnu atmosferu na samom početku bio je zadužen bosansko-hercegovački rok bend “Divlje jagode” koji je koncert započeo dobro poznatom numerom “Motori”. Usledili su mnogobrojni hitovi, a nakon sat vremena zapevali su čuveni članovi benda “Skorpions”.

Nakon gromoglasnog aplauza, bend je beogradsku publiku oduševio pesmom “Going out with bang” a potom su usledile i “Wind of Change”, “Still Loving you”, “Rock you Like a Hurricane“ i mnoge druge.

A pre koncerta „Skorpionsi” su bili veoma raspoloženi za razgovor, a frontmen Klaus Majne za „Alo!“ kaže da mu je neverovatno da do sada nisu bili u Beogradu.

- I dalje smo fascinirani da postoje mesta na kojima nismo bili! Srećni smo što prvi put nastupamo u Beogradu, a to što do sada nismo svirali ovde, nema mnogo veze sa našim željama. Jednostavno, trebalo je da se slože sve kockice - da vas publika traži, ali i da neko ozbiljno pristupi organizaciji.

Scorpions

Tanjug

Scorpions, Foto: Tanjug

 Šta je rokenrol bio početkom sedamdesetih, a šta je sada?

- Kada smo počinjali da sviramo, davne 1969. godine, nadali smo se da ćemo trajati bar pet godina. Tada smo sanjali snove koje sada živimo. U tih nekoliko decenija videli smo kako se muzika menja. Gledali smo početke panka, potom alternativne muzike i hevimetala, a nama su davali sve te oznake. Ono što je konstanta u rokenrolu jeste da uvek dolaze nove generacije, koje donose nešto novo. Drago nam je što je rokenrol i dalje živ i što će nastaviti da živi u godinama koje dolaze jer mlađe generacije konstantno iznova otkrivaju ovu muziku. Ono koji nas vole uvek će naći emociju koja dolazi iz srca. Zbog toga su i rok festivali širom Evrope uglavnom rasprodati, jer svi žele da bar na trenutak zaborave na realnost i uživaju u životu.

Da je sada 1991. godina i da pišete pesmu „Wind of Changes“, o čemu biste pevali?

- Pre 30 godina, kada se završio Hladni rat, mislili smo da gledamo u neku lepšu i mirniju budućnost. Ali ovih dana, umesto da govorimo o spajanju i stvaranju boljeg sveta, akcenat je na razdvajanju. Vreme je za nove „vetrove promena“, koje ćemo usmeriti u dobrom pravcu.