Una Senić
printskrin
Una Senić
Una Senić, Foto: printskrin

 

Za kratko vreme Pole Dance (ples oko šipke) je postao njena pasija, ali i omiljeni trenig, kaže za "Blic Magazin" koji danas možete da kupite na kioscima, ova srpska voditeljka.


- Na treninzima Pole Dance fitnessa sam tri puta sedmično - ponedeljkom držim treninge snage i izdržljivosti koje smo nazvali KPP (ko preživi pričaće), drugi trening je Pole Dance Fitness, a treći je instruktorski na kome isprobavamo nove trikove i zabavljamo se.


Una kaže da trening traje dva sata. Prvi je posvećen zagrevanju i istezanju - kombinacija pilatesa, joge i baleta, i to po programu S faktor po kome u Srbiji radi samo Pole Dance Fitness Studio.

Una Senić
Una Senić, Foto: Fejsbuk



- U drugom satu uči se po jedan element na šipci (akrobatski, vezivni ili ukrasni) i plesna rutina koja se razvija u improvizacije i plesne meditacije. Osnovni program se sastoji iz osam nivoa, svaki traje dva meseca - kaže Una i dodaje da pored šipke, u plesu koriste i zid, pod, stolicu...


Dok nam pokazuje kako pleše, jasno se ocrtava svaki mišić na njenom telu, pa nema sumnje da je u odličnoj formi. Na pitanje šta bi savetovala početnicama, kaže:


- Savetujem da probaju, da nemaju predrasude u vezi sa svojim izgledom i mogućnostima. Nervira me kad čujem neku ženu koja je samo odgledala vratolomije na šipci jedne Eve Bembo i nakon toga rekla: ja ne mogu to! To bi bilo kao da odgledate Đokovićev meč i kažete: „uf, pa neću da igram tenis, ne znam ja da udarim lopticu ko on!“ Kod ovog plesa najlepši osećaj je kada savladate trik i kada posle samo nekoliko meseci visiš naglavačke. Svaki novi element je tvoja mala pobeda!