Exit festival, Dens arena
Profimedia
Exit 2017

Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Čak i dan ranije, atmosfera se već može prepoznati po punim kafićima i prodavnicama u kojima se govore brojni svetski jezici, a žurka u "Exit" kampu na Štrandu već je počela.

I ovogodišnji "Exit" će biti otvoren uz spektakl na glavnoj bini.

Festivalske kapije otvaraju se večeras u 19 sati, a nakon nastupa rok kantautorke LP, tačno u 22.40 sati u okviru ceremonije otvaranja nastupiće jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba - Sergej Polunjin uz "Almazian Symhony" i vatromet na kraju ceremonije.

Od 23.30 sati nastupa art-pop senzacija Fiver Rej, a 00.55 sati na scenu izlazi popularni trio "Migos".

Ovoj listi zvezda u narednim danima pridružiće se od svetskog Ð-a broj 1 Martina Gariksa, preko originalne Grejs Džouns, pa sve do liste zvezdi na "mts Dance Areni" koju predvode Riči Hotin, Maseo Pleks, Solomun i Nina Kravic.

Na glavnu binu dolaze i najveći hitmejker našeg vremena Dejvid Geta, ali i rep zvezda Frenč Montana, dok nas širom tvrđave očekuje i mnoštvo gitara, od rege himni Zigija Marlija, do žestokih rifova grupa "Madball", "Dog Eat Dog", "Brujeria" i "Bombers", uz mnoštvo starog i novog pank zvuka, od "Cockney Rejects" pa sve do aktuelnih sastava kao što su "Slaves" i "Idles".

Aktuelna trip-hop kraljica Sevdaliza, bas zvezde "Delta Heavy" i "Loadstar", te hitmejkeri Zhu, Jaks Džouns, "Ofenbach" ili "Disciples", samo su deo ponude na tvrđavi koja će do jutarnjih časova da bude krcata uz haus i tehno zvezde.

Nakon što su četvorodnevne ulaznice razgrabljene juče u toku dana, u prodaji su samo još četvorodnevne VIP Gold, kao i ulaznice za pojedinačne dane.

Aktuelne cene ulaznica iznose po 2.990 dinara za prva tri dana, dok za poslednje veče ulaznice koštaju 3.590 dinara.

Zamena vaučera za festivalske narukvice već je u toku i to na tri zamenska mesta, u centru Novog Sada, ispred Srpskog narodnog pozorišta, u EXIT kampu, kao i na centralnom mestu za zamenu preko puta glavne kapije festivala (kod Lovotursa).

Svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju da ih zamene za narukvice, dok se dnevne ulaznice ne menjaju za narukvice.