Milena Dravić
Tanjug/AP
Dragan Nikolić

Alo!/Marko Metlaš

Dragan Nikolić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Dragan Nikolić važio je za skromnog čoveka, koga svetla velike pozornice i slava nisu odvukle od pravih vrednosti, a koje su on i njegova supruga Milena Dravić negovali.

Priča koja je raznežila sve koji su imali prilike da je od nekog čuju, a o kojoj Dragan i Milena nikada javno nisu govorili, govori o njihovom nesebičnom i velikodušnom činu.

Naime, Gaga i Milena su imali automobil "golf", koji je već je bio vremešan, a kako su večito morali da ga guraju kako bi upalio, rešili su da u ona najteža vremena prikupe novac i kupe nov automobil. Krenuli su u kupovinu, ali njihov stari automobil nije hteo da upali, te su se vratili u stan da pozovu nekoga da ih odveze.

Baš u tom trenutku, na televiziji je emitovan apel da se pomogne jednom detetu, kojem je hitno bila potrebna operacija očiju. Dragan je pogledao u Milenu i rekao: "Njima treba para kolko mi imamo trenutno u kući, ma šta će nam automobil." Ubrzo su saznali gde se nalazi porodica kojoj treba ta pomoć, a kada je došao prijatelj koji je trebalo da ih vozi da plate i preuzmu nov automobil, oni su mu rekli da ih odveze do tog sela, kuda i otišli i predali novac.

Milena Dravić

Tanjug/AP

Milena Dravić, Foto: Tanjug/AP

Iako bi se ovakvim gestom većina ljudi hvalila na sva usta, Milena i Dragan sve ove godine nisu dozvolili da ta priča dospe u javnost. Ipak, o njihovom nesebičnom činu saznala je voditeljka Tanja Peternek i pomenula je to u emisiji "Kao sav normalan svet" u kojoj je gostovala Milena. Dravićeva je priču samo potvrdila i nije želela da priča o detaljima.

Tanja koja je ovu priču otkrila bar delu javnosti je potvrdila koliko su humano i nesebično postupili Dragan i Milena.

"Po Mileninoj reakciji, kada sam joj pomenula tu anegdotu, videlo se koliko su oni skromni i humani ljudi. Oni su učinili mnogo dobrih dela u životu, ali od toga nikada nisu želeli da dižu medijsku pompu", rekla je Tanja i dodala:

"Žao mi je što nikada nisam upoznala Dragana, više puta smo se dogovarali da gostuje u mojoj emisiji, ali smo čekali da završi svoju knjigu, pa da imamo povod, ali se to, nažalost, nikada nije dogodilo. Dragan je bio divan i prijatan čovek, svet je izgubio mnogo njegovim odlaskom", zaključila je Tanja.

Komentari (1)

šone

04.09.2018 12:11

Ižinjeri Srbije sa kupljenim diplomama a velikim primanjima ugledajte se na ljude plemenitog srca i čiste duše.