Milena Dravić
Screenshoot Youtube
Milena Dravić

Screenshoot Youtube

Milena Dravić, Foto: Screenshoot Youtube

PROČITAJTE JOŠ:

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Prekobrojna", "Kozara", "Čovek nije tica", "Jutro", "Misterije organizma", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme" i mnogi drugi...

Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije Priče iz "Nepričave", Vera iz Policajca sa "Petlovog brda", a sa svojim suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program "Obraz uz obraz".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jelena Zivkovic (@belgrade_photo_history) on May 12, 2017 at 11:28am PDT

Milena Draviće je dobitnica Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu, specijalne nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji, najprestižnijih srpskih nagrada Dobričin prsten i „Žanka Stokić“ za celokupan doprinos jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, nagrade „Joakim Vujić”, nagrade Pavle Vuisić na Filmskim susretima u Nišu, četiri Zlatna ćurana na Danima komedije u Jagodini i čak rekordnih deset Zlatnih arena na Filmskom festivalu u Puli.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Jugoslovenska kinoteka #jugoslovenskakinoteka #actress #glumica #milenadravic #legenda #glumackalegenda #legend #filmskamuza

A post shared by Dragana Nenadic (@nenadicdragana) on Jul 5, 2018 at 3:02pm PDT

Nakon ogromnog uspeha filma W.R. Misterije organizma, Milena je dobila ponudu da se slika za američko izdanje Plejboja, što je bez razmišljanja odbila. Međutim, njene fotografije su ipak osvanule u tom časopisu budući da su se urednici 1965. bavili glumicama iza gvozdene zavese i objavljivali njihove slike. Između ostalih, tu je bila i Milenina slika u muškoj košulji.

Glumica je pre nekoliko godina u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ispričala da je ta ponuda bila primamljiva, ali i pristojna. Od nje se nije zahtevalo previše, ali je ona tu ponudu odbila.

Mnogi su je je savetovali da prihvati i govorili joj da je to njena velika šansa za Holivud. Na pitanje voditelja da li je donela pogrešnu odluku, odgovorila je: "Ne znam".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

#milenadravic #rip

A post shared by Sinisa Stjepanovic (@sinisha1108) on Oct 13, 2018 at 11:47pm PDT