Milena Dravić i Dragan Nikolić
Screenshoot Youtube
Milena Dravić i Dragan Nikolić

Screenshoot Youtube

Milena Dravić i Dragan Nikolić, Foto: Screenshoot Youtube

Njene brojne uloge, šarm i humor ostaće zauvek zapamćeni. Milena je puna ljubavi, a najviše od te ljubavi dobijao je njen životni partner Dragan Gaga Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ:

O njihovoj ljubavi mnogo se pričalo i svi su im se divili! Bili su jedan od najlepših i najdugovečnijih parova u tadašnjoj Jugoslaviji. Priča o njihovom upoznavanju i venčanju i dan danas se prepričava.

"Upoznali smo se na snimanju filma "Horoskop". Ona je tad već bila popularna, a meni je to bio, čini mi se, treći ili četvrti film. Tad sam prvi put vidio Milenu Dravić uživo. Bilo nas je petorica momaka koji su igrali velike uloge, a ona je igrala jedinu žensku ulogu u filmu. Na snimanju smo se sprijateljili. Bilo je to jedno veliko druženje, a kasnije se rodila ljubav", rekao je Dragan Nikolić svojevremeno.

"Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja", rekao je Gaga za "Story". Njihovo venčanje oduševilo je mnoge, jer je bilo potpuno atipično za jedan popularni par.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

❤️ Favorite lovers #favoriteloversrs #milenadravic #dragannikolic

A post shared by ❤️ Lovers (@lovers.rs) on Jul 22, 2018 at 3:54am PDT

"Venčanje je bilo simbolično. Venčali smo se 1971. godine, na snimanju novogodišnjeg TV filma "Kako su se volele dve budale", po tekstu Duška Radovića, u režiji pokojnog Ace Đorđevića. U pauzi između snimanja, tražili smo dodatnih sat vremena, otišli u Opštinu Vračar i sklopili brak".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ? Marijana ? (@zmajcek84) on Oct 13, 2018 at 11:27pm PDT

"Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao", ispričala je Milena Dravić u jednoj emisiji. Između njih nije bilo poslovne ljubomore.

"Ne, kad smo nas dvoje u pitanju, ne postoji. Bez obzira na to što je Milena, kad smo se upoznali, radila mnogo više nego ja i bila popularnija, nikakva ljubomora kod nas ne postoji, jer smo oboje radili dovoljno. Imali smo paralelne i podjednako uspešne karijere, nikad nije bilo poslovne zavisti- Poslovno je dobar partner kakvog bi svaki kolega poželio. Privatno je dobra koliko i poslovno, ali zavisi iz kog ugla se gleda. Ponekad je kao i sve žene posesivna, ali sve je to u granicama normale", rekao je Gaga.

U retkim prilikama kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Obraz uz obraz ponovo. Srećan put, Divo. #milenadravic

A post shared by Stevica Rajčetić (@pjesnik_amater) on Oct 14, 2018 at 12:05am PDT

"Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se prekine nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Štitimo svoju privatnost, razgovaramo iskreno i rešavamo probleme… Ja sam i inače otvorena osoba, kažem sve što mislim, pa nisam izazivala neprijateljstvo drugih", rekla je svojevremeno Milena.

Milena Dravić

Tanjug/AP

Milena Dravić, Foto: Tanjug/AP