Tihomir Stanić
Rajko Ristić/Alo!
Tihomir Stanić

Marko Metlaš/Alo!

Tihomir Stanić, Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Meni je lično ova uloga mnogo značila u profesionalnom smislu. Ranije nisam razmišljao da igram tu vrstu uloga. Cela ova serija je jedan od lepših i uzbudljivijih profesionalnih izazova koje sam imao. Međutim, sada mi je ova uloga pomogla i na privatnom planu da se stabilizujem posle velikih turbulencija koje sam imao u životu - kaže Tihomir Stanić, misleći na probleme koje je imao sa alkoholom i dugova prema banci.

On priznaje da je posle toliko godina karijere dočekao svojih pet minuta slave.

- Stekao sam preko nje veliku popularnost i bukvalno ne mogu proći ulicom, ljudi me zaustavljaju da se slikaju sa mnom, od dece, preko tinejdžera do starijih ljudi, čak i ozbiljnih policajaca. Zahvaljujući mom iskustvu i godinama u kojima sam, umem da procenim da je slava prolazna, umem da se nosim sa tim i zato mi prija sve to. Sada me popularnost ne opterećuje ni malo i ne smeta mi, naprotiv, vrlo mi godi - priznaje glumac, koji za  otkriva kako reaguju policajci kada ga vide.

- Policajci mi, bogami, udeljuju komplimente. Nedavno sam imao situaciju u jednoj kopirnici dok sam čekao, čovek me zamalo priveo. Kaže mi: "Stani". Ja mu kažem da ne mogu i da žurim, a on kaže: "Ne, ne, ne, staćete dva minuta da vam ja nešto kažem. Ja sam inspektor u penziji". Uglavnom za ovu ulogu i uopšte za seriju dobijamo samo komplimente. Verujem da ćemo trećom sezonom sačuvati ugled koji smo stekli - kaže Tihomir.

Stanić je u jednom trenutku uplovio u producentske vode, ali se sada vratio glumi.

Tihomir Stanić

Rajko Ristić/Alo!

Tihomir Stanić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Posle producentskog posla koji sam obavljao, bilo mi je lakše da se vratim glumi. Ništa lakše. Kao da sam prošao dobar kondicioni trening ili teški test opterećenja i sada lakše i lepše radim. Posao mi više prija - priznaje i tvrdi da novac nije bio presudan da prihvati ulogu.

- Novac mi nije bio vodilja kad sam birao i prihvatao poslove. I kad možda nisam bio u situaciji da biram, ja sam odbijao šta mi se ne dopada. Ponekad sam umeo i da se prevarim i prihvatim ulogu za koju mislim da je dobra, pa ne ispadne tako. Iz ličnih ubeđenja sam radio i neke stvari koje drugi nisu hteli. Sada sam u tim godinama kada smatram da je moja profesija najuzbudljivija. Kao da sam stigao u rajsko naselje - kaže Tihomir.

Tihomir Stanić

Marko Metlaš/Alo!

Tihomir Stanić, Foto: Marko Metlaš/Alo!