Ena Begović
Screenshoot Youtube
Ena Begović

Screenshoot Youtube

Ena Begović, Foto: Screenshoot Youtube

Ena Beogivć je 2000. godine ostvarila najveću želju. Postala je majka, ali samo mesec dana posle, nažalost je poginula.

Dan kada je objavljena vest da je Ena poginula u saobraćajnoj nesreći rasplakala je tog 15. avgusta 2000. celu Jugoslaviju, a pomisao na strašan gubitak i danas rastuži mnoge. Bliske kolege Enu su opisivali kao osobu koju nikome nije dopuštala da dopre do nje. Verovatno zbog toga o njenom ljubavnom životu ništa se nije znalo.

Devedesetih je bila na vrhuncu slave, ali je i dalje bila usamljena. Volela je dugo da spava, gotovo nikada nije sedela po kafićima, a svu svoju pažnju posvećivala je mačku Leu.

Ena je 1996. godine doživela traumu koja je ostavila traga na njenoj duši. Glumica je napravila saobraćajni prekršaj i izazvala udes u kojem je smrtno stradao biciklista. Navodno je vozio tri puta većom brzinom od dozvoljene, ali ni glumica se nije pridržavala propisa.

Ena Begović

Screenshoot Youtube

Ena Begović, Foto: Screenshoot Youtube

"Ovaj nesreća mi je promenila život, i mada se ne osećam krivom saosećam se sa stradalim", rekla je Ena koja je bila osuđena na osam meseci zatvora i tri godine uslovno, ali je na kraju presuđeno da kaznu odsluži uslovno. Iako više ništa nije bilo isto, Eni je podršku pružao Josip Radeljak, inženjer elektrotehnike i bogati biznismen iz Splita, njena ljubav, koga je upoznala krajem osamdesetih godina.

Ena i on su svoju ljubav blagoslovili venčanjem u svom zagrebačkom domu na Cvetnom trgu, u junu 2000. godine. Ena je već tada je bila u poodmakloj trudnoći, a ćerku Lanu rodila je 1. jula 2000. godine.

Tokom trudnoće govorila je koliko je srećna jer joj je u životu bilo najvažnije da postane majka.

Nažalost, u ulozi majke Ena je uživala svega četrdeset pet dana. Kobnog 15. avgusta 2000. glumica je sa suprugom, ćerkom, majkom i posinkom Leom boravila u vili na Braču, a kada se sa ostalim članovima svoje porodice uputila u posetu prijateljici Stipici Kalođeri, nije ni slutila da će to biti njeno poslednje putovanje. U mestu Splitska, Leo je rešio da volan prepusti ocu. Zaustavio je automobil na uzbrdici, a kada su iz njega pokušale da izađu Ena i Tereza sa Lanom, navodno su otkazale kočnice i auto se prevrnuo u provaliju. Nije joj bilo spasa - život velike glumice ugasio se u sekundi.

Suđenje za nesreću razvuklo se sve do 2007. kada je sud u Splitu Lea Radeljaka oslobodio krivice. Razlog za nesreću pronađen je u fabričkoj greški automobila, zbog čega je kompletna linija povučena iz prodaje.

Ena Begović

Screenshoot Youtube

Ena Begović, Foto: Screenshoot Youtube

Enina sestra Mia bavi se i dalje glumom i često sa setom priča o svojoj sestri koju je izgubila pre 18 godina.

- Što više vreme prolazi, to smo svesniji gubitka. Ta bol ne prestaje, a sestra mi sve više nedostaje. Iskreno, sve teže se borim sa emocijama i suzama. Postajem setnija i znam da bismo danas, možda i više nego ikad, bile potrebne jedna drugoj. Žao mi je što ne možemo da delimo sve ono što bismo danas, da je ona tu... teško je to objasniti, ali gde god da krenem, Enu nosim sa sobom u podsvesti. Osećam beskrajnu ljubav i ponos zato što sam se družila s njom, što je ona želela da bude moj prijatelj bez obzira na to što smo sestre. Ponosna sam što sam toliko uloga odigrala s njom... O da, bio je to pravi užitak - rekla je Mia Begović jednom prilikom.

Ena Begović

Screenshoot Youtube

Ena Begović, Foto: Screenshoot Youtube