Olivea Balašević
Screenshoot Youtube
Olivea Balašević

Screenshoot Youtube

Olivea Balašević, Foto: Screenshoot Youtube

Slavni kantautor upoznao je mladu Zrenjaninku Oliveru Savić, našu bivšu reprezentativku u sportskoj gimnastici, nenadano.

Oboje su bili gosti novosadske televizije - Olivera kao sportista, a Đorđe kao muzičar. Riđokosa devojčica koja je studirala organizaciju rada u Novom Sadu, tad nije ni sanjala da će u tog mladića s gitarom zaljubiti "skroz na skroz", prenosi Yugopapir.

Olivera i Đorđe Balašević u braku su 37 godina, i važe za jedan od najskladnijih poznatih parova sa naše javne scene. Ljubav se rodila pred malim ekranima, a krunisana je brakom tajno, bez velike pompe, u sred radne nedelje.

Olivera i Đorđe se nisu odmah venčali, iako su odlučili da budućnost provedu zajedno. Rođena je već i mala Jovana, bila je beba s nepunih šest meseci kad su ipak rešili da obave i tu formalnost.

- Malo sam se toga plašio jer dosta sam formalnosti izbegao u životu. Kad sam maturirao to je bila prava prilika da obučem odelo, ali sam to izbegao sticajem okolnosti, nisam došao na proslavu. Ni kasnije nikad nisam bio u odelu - kaže Đorđe i dodaje:

- Hteo sam da se venčam 15. avgusta kad je najtoplije, da bih mogao da budem u nekoj majici. Dogovorili smo se ipak da to bude 7. maja, jer je bila sasvim neizvesna situacija oko mog dolaska iz vojske.

Olivera je otkrila kakva je sama ceremonija venčanja bila.

- Kasnili smo na sopstveno venčanje. Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom, mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž – Mapete - prisetila se ranije Olivera Balašević.

- Svadba je bila skromna, upriličena u četvrtak 7. maja 1981. godine, s obzirom na to da je Đorđu umrla majka. Kumovi su bili Biljana Krstić i Josip Boček, koje je Đole “prevario” rekavši da treba da snimaju neku emisiju na televiziji i da obavezno ponesu lične karte. Ja sam imala užasnu tremu, a Đorđe je pravio viceve čak i na sopstvenoj svadbi. Kada su se otvorila vrata kod matičara i začuli se zvuci „Svadbenog marša“, dočekali su nas matičar i njegova asistentkinja sa lentama, a Đole je to morao da prokomentariše: “Oho – vidi Mis i prva pratilja!” - kaže Olivera.

Olivea Balašević

Screenshoot Youtube

Olivea Balašević, Foto: Screenshoot Youtube

Olivera je za Đoleta bila zvezda vodilja.

– Na putu da postanem pokvaren dečko, sreo sam nju, i sve je preraslo u priču o bitangi i princezi, ali u malo izmenjenim ulogama. Daleko od toga da je ona bila bitanga, ali bila je mala skitnica po studentskim sobama i domovima, sa ogromnom ambicijom. Pre Olje imao sam neke tragične, formalne veze, ali kada sam nju prvi put vidio, pomislio sam da želim da se oženim i imam svoju porodicu – rekao je ranije Đorđe Balašević.

Koliko je ljubav bila jaka, a Đole fasciniran svojom suprugom, govori u prilog to da joj je većinu pesama posvetio.

- Ja joj stalno govorim da ona mora na kraju dana da bude jako umorna, jer je ja kroz sve pesme provedem. Ona igra uloge i majke i kćerke i sestre, i onu koja je ostavljena. Ona u knjizi igra sve uloge, samo se prešminkava. Ona je moj model u mnogim stvarima. Ja sam joj rekao da nisu sve pesme napisane tebi i o tebi, ali su sve napisane zbog tebe. Svaku sam pesmu napravio da nju zadivim. Jer nije postojala protina kći u tom smislu. Protina kći je silueta u mom pesničkom razmišljanju koja sasvim sigurno ima njen lik. A ona uvek kaže, pa nisam to ja. Mala garava možda nisi ti, ta pesma "Čitav život ljubile me plave" je napravljena da te malo najedim - rekao je ranije Balašević.

Iz 37 godina dugog braka, Olja i Đorđe su dobili troje dece- Jelenu, Jovanu i Aleksu. Dobili su i unuke, njihova ćerka Jovana i zet Aleksandar Jovanović imaju dve ćerke.

Đorđe Balašević

Alo!/Rajko Ristić

Đorđe Balašević, Foto: Alo!/Rajko Ristić