Marko Saso
Promo
Marko Saso

Promo

Marko Saso, Foto: Promo

Jedan od omiljenih kuvara poznatih ličnosti poput Andree Bočelija, Dejvid Bouvija, Meril Strip i Toma Kruza, za Beograđane će u restoranu "Enso" spremati specijalitete sa pastom i tartufima. 

Duhovit, kao i uvek, Saso je na našu konstataciju da je kod Srba prva asocijacija na Italiju dobra hrana, odgovorio u svom šeretskom stilu:

Marko Saso

Promo

Marko Saso, Foto: Promo

- O, znači prva asocijacija nije Juventus?! Šalim se! I da, i ne. Sada u Italiji ima mnogo restorana koji koriste polu-pripremljenu hranu. Sve je manje porodičih tratorija, sa nekoliko jela na meniju, za koje možete biti sigurni da su domaća i sveža. Tako da je asocijacija koju imate potpuno u redu, ako mislite na to kako je ranije bilo. Ako mislite na sadašnju situaciju, ne biste bili u pravu.

Kuvali ste za mnogo poznatih u SAD. Ko vam je bio omiljeni gost?

Bez ikakvog premca, to je bio Dejvid Bouvi! Nismo često pričali, jer je bio povučen i voleo je privatnost, ali s obzirom na to da obožavam njegovu muziku, oduševio sam se koliko je bio kul i prizemljen lik. Možda sam i malo subjektivan kada je on u pitanju, ali zaista je bio vanzemaljska pojava!

Marko Saso

Promo

Marko Saso, Foto: Promo

- Šta ćete ovog puta pripremati za Beograđane?

- Imam sjajan meni, malo više naklonjen ljubiteljima mesa, ali će moći da se prilagodi i vegeterijancima, prste da poližeš. Beograđani će se oduševiti menijem koji sam im pripremio. Spremam pastu naravno, jagnjetinu, divljeg vepra i neizostavne njoke na moja način. Posebno za sladokusce, spremam čiz kejk na njujorški način, pečen i topao. Naravno, pretpostavljate da će se kroz sva jela provlačiti moja omiljena namirnica – tartufi.

Marko Saso će za Beograđane kuvati od 15. do 17. maja.