Scena iz filma Ko to tamo peva
Screenshoot Youtube
Scena iz filma Ko to tamo peva

Screenshoot Youtube

Scena iz filma Ko to tamo peva, Foto: Screenshoot Youtube

Milioni obožavaju kultni film, ali malo ko zna da ova replika isprva nije ni trebalo da se nađe u filmu.

Naime, Božidar Bota Nikolić, direktor fotografije popularnog filma, otkrio je svojevremeno da je ljubavna scena, koju su odigrali Neda Arnerić i Slavko Štimac, a u kojoj se replika izgovara, ubačena naknadno.

"Snimao sam sa Zoranom Čalićem film "Kakav deda, takav unuk", koji je imao pola miliona gledalaca. Predložio sam Kovačeviću i Šijanu da odemo da gledamo šta je to što narod voli. Odbili su moj predlog. Otišao sam u bioskop i konstatovao da je ljubav ono što privlači publiku. Dušku sam rekao da u scenario za film "Ko to tamo peva" mora da ubaci ljubavnu scenu. On je napravio lik Nede Arnerić i Slavka Štimca. Duško je to tek posle napisao i ono čuveno: "I tata bi, sine". Pre toga nije bilo ljubavi u našem filmu", ispričao je Bota Nikolić, piše Avaz.ba.

Pavle Vuisić

Screenshoot Youtube

Pavle Vuisić, Foto: Screenshoot Youtube

Osim ove ubačene scene, potoji i ona - izbačena! "Ko to tamo peva" prvobitno je trebalo da ima potpuno drugačiji kraj, ali kako je sniman u vreme kada je preminuo nekadašnji jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito, poslednja planirana scena nikad nije ugledala svetlost dana u ovom filmu.

Ta scena je morala da sačeka petnaest godina kada je ubačena u jedan drugi film - "Andergraund".

"Titova smrt nas je sprečila da završimo "Ko to tamo peva". Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak "Andergraunda", ispričao je scenarista Dušan Kovačević u jednoj emisiji.