Nesreća policija Pančevački put
Alo!/Ognjen Radošević
Nesreća policija Pančevački put

Alo!/Ognjen Radošević

Nesreća, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Na današnji dan 1986. godine dogodila se teška saobraćajna nesreća u Jablanici u kojoj su učestvovali članovi muzičke grupe "Crvena jabuka", a nesreća se usled prebrze vožnje dogodila kad su bili na putu za Mostar.

PROČITAJTE JOŠ:

Na licu mesta poginuo je basist grupe Aljoša Buha, dok je frontmen i jedan od osnivača grupe Dražen Ričl zvani Zijo zadobio teške povrede, usled kojih je podlegao 1. oktobra nakon nesreće.

Dražen Ričl Zijo bio je glumac, komičar, nadrealist, jedan od pokretača "Novog primitivizma", gitarista nekoliko sarajevskih muzičkih grupa, frontmen i jedan od pokretača poznate grupe "Crvena jabuka".

Ričl je jedno vreme bio i gitarista sastava Elvis J. Kurtović te glumac u ''Top listi nadrealista''. Ričl je rođen u Sarajevu 12. maja 1962. godine. Odrastao je s majkom Elvirom, završio nižu muzičku školu u Sarajevu, smer – akustične gitare. Po završetku druge sarajevske gimnazije, upisuje studije novinarstva. U to vreme osniva svoj prvi bend „Misterija“, koji je trajao vrlo kratko.

Tokom srednje škole ponovo svira u grupi „Znak sreće“, gde istovremeno komponuje i piše pesme. Godine 1980. Zijo napušta grupu i odlazi u vojsku, a nakon povratka, priključuje se projektu „Top lista nadrealista“ Radija Sarajevo. Jedan od najvećih hitova koje je Ričl otpevao svakako je "Dirlija".

Komentari (1)

Seka

19.09.2018 15:11

Bio je to tuzan dan za Sarajlije kao i veliki deo stare Jugoslavije! Momci su bilo jako talentovani posebno Drazen Ricl! Secam se plakali su i stari i mladi a majka mu je ostala ucveljena za CEO zivot jer je Drazen bio njen CEO svet! Danas bi imao 56 godina, steta!