Olivera Katarina
Screenshoot Youtube
Olivera Katarina

Screenshoot Youtube

Olivera Katarina, Foto: Screenshoot Youtube

Osim što je pevala, glumila je u preko 30-ak filmova, od kojih je jedan čak dobio Oskara pa su joj se nakon njega otvorila i vrata svetske kinematografije. Ali, svet ju je i pre toga dočekao raširenih ruku.Naime, kada je bila mlada pobegla je od strogog oca u Pariz i tamo je živela neko vreme. Tamo su joj se udvarali, a jedan monarh je bio toliko zaljubljen u nju da ju je skoro oženio.

Bila je temperamentna koliko i fatalna pa je njen rad često bio zabranjivan, ali uvek se na scenu vraćala poput feniksa. I na ljubavnom joj je planu uviek bilo burno. Muškarci su joj prilazili u hordama, a udavala se dva puta.

Olivera Katarina

Screenshoot Youtube

Olivera Katarina, Foto: Screenshoot Youtube

Neki su se muškarci čak pokušali i otrovati zbog njene neuzvraćene ljubavi. U prvom braku s pozorišnim kritičarem Vukom Vučom nije bila srećna pa ga je ostavila, da bi nakon tog braka završila u vezi s Ratkom Draževićem što joj otvara mnoga vrata u svetu filma.

Međutim, i njega je "šutnula", a zatim se udala se za tadašnjeg potpredsednika Beograda Miladina Šakića, sa kojim je dobila sina Manea. Ali, sreća nije dugo trajala. Kada je Mane imao samo sedam meseci Miladin je preminuo od posedica nesreće.

Nakon toga nastavila je svoj život i karijeru, ali s mnogim usponima i padovima. Neko vreme je živela sa sinom u Americi kako bi se prehranila, a prošle su se godine mediji raspisali o tome kako prodaje nameštaj da bi preživela. Ona je to javno priznala te je rekla kako jednostavno nema kako platiti račune.

Olivera Katarina

Screenshoot Youtube

Olivera Katarina, Foto: Screenshoot Youtube

Komentari (13)

nada

15.08.2018 13:43

Kao prvo Miladin nije umro kada je Mane imao 6 meseci vec 16 godina a kao drugo Olivera je stan prodala i poslala Maneta u Spaniju i sta je bilo ? Pod kiriju ! Mane se vratio i kupio stan u Bgd u Dubljanskoj ! Nije kredit redovno placao i ? Stan otisao, Mane u Ameriku - Olivera pod kiriju ! Sta prodaje ? Ima 2 penzije ali tel. racuni sa Ametikom ? Sin mora majci pomoci ali ? Koliko je kafica otvorio ali nije radio i ? Propao ! Pa on ima 48 god. i dokle mama da se brine - stamota !!!!!!!!!!

djenka

15.08.2018 14:24

@nada - Dokle vise te njene kuknjave!? Sa 2 penzije (jedna je nacionalna 600.00 evra) ima mnogo vise nego mnogi u Srbiji koji izdrzavaju i skoluju decu.

mira

15.08.2018 13:50

Mnogi od njenih kolega ne razmišljaj za sutra.!. znate poslovicu!!!!?? Pitaće te starost gde ti je bila mladost u mladosti je terala terevenke a sada kukulele zarađivale ona dosta para nije znala da je iskoristi ima sina pa nek je izdržava Šta je to žalosno. imate mnogo baka na selu koje žive same i nemaju nikoga i ne tražim niti Upomoć snalaze se kako znaju i umeju

???

15.08.2018 13:54

Mogla bi da udje u Zadrugu 2 da bar jedna normalna osoba zaradi honorar i to za zivot. Dovoljno je zanimljiva .

Gordana

15.08.2018 14:39

Zar nema nacionalnu i obicnu penziju?moja mama zivi sa pet puta manjim iznosom.Od kada je znam izigrava kalimera.Zena je trebala da se spusti na zemlju i peva,bilo je na estradnom nebu i za nju mesta ali ocigledno je problem u necemu,komunikaciji ili....

Manja

15.08.2018 14:51

@Nada-Olivera je sve dala da bi Mane uspeo.Sta god je poceo,nije dovrsio.Imala je mnogo,ali nije mislila na sutra.Bez obzira na sve,vrhunska je glumica i pevacica,tako da je to velika steta.Mane treba da joj pomogne.jer je veliku zrtvu podnela zbog njega.

nada

15.08.2018 16:26

@Manja - Sve se slazem ja sa tobom ali trebas prvo upoznati Maneta pa onda reci vise !Da bi majci pomogao morao bi biti uz nju a ne preko okeana ! Veoma je nadmen !!!!!!!!!!!!

Suza

15.08.2018 15:00

Sećam se da je Mane Šakić jedno vreme bio u Ministarstvu kulture, gde je nesebično delio šamare jednoj direktorki, tako da je tu brzo završio. Da li bi trebalo iko od nas da žali ženu čiji se sin hvalio da svoja umetnička dela prodaje bogatašima poput Šeron Stoun???? Olivera već godinama kuka na sve i na svakoga, pa niko neće na vrata da joj dodje i vuče za rukav da radi nešto. Sada je u godinama kada je red da sin obrati pažnju na nju, sve mu je dala pa neka joj nešto i vrati.

nada

15.08.2018 15:22

Zaboravila sam da napomenem da ona ima vikendicu na Zlatiboru i zemljiste u vlasnistvu pa neka proda ili tamo zivi !Ne pricam nista nepamet vec je znam dok je stanovala u Majke Jevrosime kako je raskalasno zivela ! U ono vreme vozila je BMW dvosed, cetvorosoban stan, sluzavka, stan u Rimu sa Drazevicem i vikendicom u Lipovackoj sumi, psa dalmatinca i toliko snimljenih filmova i muzickih numera - gde je to sada ? Razmazenom sinu sve dato !

XYZ

15.08.2018 15:53

Zivim sa muzem i autisticnom cerkom od 35 godina.Ukupna primanja/penzije + tudja nega i pomoc od 9.323,oo su nam 50.571.37 din.Nikada nismo trazili ni dinar od Drzave,niti bilo kakvu pomoc.Zivimo,to samo mi znamo kako,uz veliku negu nase cerke i kupovinu lekova,koji ne podlezu receptima.MISLIM DA SAM SA OVIM SVE REKLA!

milos

15.08.2018 17:14

Priroda joj je podarila lepotu a nesavrseno drustvo mogucnost da je nekaznjeno unovcava bez znoja,drzava bi je pre trebala kazniti za bilo sta a ne da joj iko daje.

goga

15.08.2018 18:04

U "zadrugu" zajedno sa Zizom!Idealan slucaj za Mitrovicev cirkus!

DaNe

19.08.2018 22:21

Olivera Katarina je imala stan od države (dobijen). Neko potroši u životu milion dolara, neko dva, neko 10000 ali ne kuka. Koliko je zaradila u životu? Nije pravila kuću, nije kupovala stan... Živelo se na PRE-visokoj nozi.