Olivija Mun
Foto: Printscreen/foto: Instagram

Poznatoj glumici Oliviji Man (43) dijagnostikovan je rak dojke.

Ona se oglasila na društvenoj mreži Instagram, gde je i otkrila detalje teške borbe kroz koju je prolazila u poslednjih 10 meseci.

Olivija je imala četiri operacije, a tu nije kraj njenim mukama.

Olivija Mun

foto: Instagram

 

- U februaru 2023. godine, u nastojanju da budem proaktivna po pitanju svog zdravlja, uradila sam genetski test. Dva meseca kasnije dijagnostikovan mi je rak dojke. U proteklih 10 meseci imao sam četiri operacije, toliko dana sam proveo u krevetu da ne mogu ni da izbrojim - napisala je ona uz fotografiju iz bolničkog kreveta.

Podsetimo, glumica Olivija Man progovorila je pre nekoliko godina otvoreno o svojoj borbi sa fibromialgijom za „People”, te objasnila da su je godinama mučili razni simptomi dok na kraju nije dobila dijagnozu, te preduzela izvesne mere i savete lekara, zarad boljeg stanja. Fibromialgija je, inače, poremećaj za koji je karakterističan široko rasprostranjen mišićno-skeletni bol, praćen zamorom, lošim snom i memorijom, kao i promenama raspoloženja.

Prvi simptomi uglavnom počinju posle neke fizičke traume, infekcije, operacije ili psihološkog stresa. Nekad se, pak, javljaju bez jasnog uzroka i vremenom, a žene češće muči nego muškarce i obično između 30. i 50. godine života.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading