DONETA JE ODLUKA PRE NJIHOVOG ROĐENJA Konačno otkriveno zašto se deca prinčeva Harija i Vilijama različito prezivaju, kriva je kraljica
Tanjug/Ap

Princ Hari i Megan Markl i dalje su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, iako zvanično više nisu uključeni u kraljevske aktivnosti niti se smatraju "višim članovima" porodice.

Međutim, na insistiranje princa Harija, njihova deca nemaju nikakve titule - Arči nije princ, Lilibet nije princeza. Dodao im je samo prezime Mauntbaten-Vindzor.

Prema ukazu kraljice Elizabete iz 1960. godine, nose ga svi njeni naslednici koji su odustali od titula ili su im iz nekog razloga oduzete.

DONETA JE ODLUKA PRE NJIHOVOG ROĐENJA Konačno otkriveno zašto se deca prinčeva Harija i Vilijama različito prezivaju, kriva je kraljica

EPA

 

Harijev stariji brat, princ Vilijam i budući kralj Velike Britanije, pripada kući Kembridž, i to je prezime koje zvanično imaju njegova supruga Kejt Midlton i deca.

Tako je princ Džordž u školu upisan kao Džordž Kembridž, isto važi i za Šarlot, ali i Luja koji je u vrtiću.

Dok nisu osnovali sopstvene porodice, braća su nosila prezime na osnovu titule njihovog oca Čarlsa. Pošto je on princ od Velsa, Vilijam je u vojsci bio kapetan Vels, a njegov brat – poručnik Vels.

PODSMEVAJU JOJ SE ZBOG OVOG DETALJA Kim Kardašijan napravila pometnju na društvenim mrežama zbog izgleda njene kancelarije

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading