Radiša Trajković Đani
Blic/Rajko Ristić
Radiša Trajković Đani

Blic/Rajko Ristić

Radiša Trajković Đani, Foto: Blic/Rajko Ristić

On za VIP magazin otkriva kako mu je pošlo za rukom da sačuva porodicu od svega, koliko je teško opstati na estradi, ali i da li se zbog supruge odrekao poroka.

Koliko je teško mladim pevačima da izgrade karijeru kao što je tvoja?

- Nemaju oni svest o tome koliko je danas teško. Moraju dobro da oznoje du*e da bi mogli da dostignu nešto više od onoga što svakodnevno viđamo na estradnoj sceni. Trude se oni, ali činjenica je da ima mnogo pevača, a sve je manje dobrih pesama. To je veliki problem.

Da li bi podržao sinove ukoliko bi odlučili da krenu tvojim stopama? 

- Podržao bih, naravno, taman da vide kakva je to muka i šta im ćale radi da bi oni mogli da ’lade ja*a. Mogu vam reći da moj sin Miloš mnogo dobro peva, ali znate kako to ide sa omladinom. Ako mu se već ćale muči, što bi se mučio i on.

Radiša Trajković Đani

Blic/Rajko Ristić

Radiša Trajković Đani, Foto: Blic/Rajko Ristić

Da li se ikada pokajao što si sinovima obezbedio lagodan život, pa ne moraju da rade i zavise od tebe?

- Toliko radim, da često ne znam gde ću pre. Zbog puta kojim sam birao da idem često sam i odvojen od najbližih. Izabrao sam da se borim i da svoju porodicu obezbedim zauvek i nikome se neću izvinjavati za to što sam svojoj deci gledao da priuštim najviše i najbolje. Nikome nisam ukrao, niti mi je iko poklonio bilo šta. Kome ću da kupim, ako ne svojoj deci. To ne mogu da razumeju samo sujetni ljudi.

Da li te supruga i dalje kritikuje kada malo više popiješ ili je digla ruke?

- Posle 22 godine braka, nasmejem se kada neko kaže da mi Slađa zabranjuje nešto. Gunđa ona povremeno, nije da nije, ali jasno joj je da sa nekim stvarima neću prestati makar se zgrade oko mene rušile. Mogu da se potrudim da joj bar prividno ne kidam živce, što neretko i radim, ali svesna je ona šta meni čaša predstavlja, kao i da u tome ne postoji ništa toliko loše. Čak mi u neku ruku bude i milo što gunđa i bombarduje me tim svojim stavovima. Zamisli da imam ženu koju boli du*e za moje zdravlje.

Možeš li da nam opišeš jedno vaše zajedničko jutro?

- Svako jutro ustanem i Slađa nas postroji i svi stojimo kao u vojsci dok ona ne kaže da možemo da idemo. Ako li neko pisne, i deca i ja sami odemo do ćoška i posle nekoliko sati pitamo da li treba još da stojimo. Šalu na stranu, sva moja jutra sa njom najlepša su na svetu. Da nije bilo te žene, ne bi bilo ni mene i ništa od svega što sam postigao ne bi postojalo. Sve u životu mi je dala i ona je najlepši deo mene.

Radiša Trajković Đani

Blic/Rajko Ristić

Radiša Trajković Đani, Foto: Blic/Rajko Ristić

Koliko joj je teško da se nosi sa devojkama koje dolaze na tvoje nastupe i sa pričama da je varaš?

- Slađa Trajković je jedina žena koju sam voleo i koju volim otkad postojim. Naravno, muškarac sam, varao sam, muljao, lagao. Koji Balkanac nije? Znam da mi ona to ne bi oprostila da u svakom trenutku nije znala da je nikada nisam prevario srcem i da nikada nisam bio zaljubljen u drugu ženu. Sedam žena u danu da imam, nijedna me ne bi emotivno pomerila.

Kako održavate strast?

- Strast održavamo kao i sav normalan svet - seksom. Dobrim seksom, tačnije odličnim. Mi smo kao tinejdžeri i tako se ponašamo kada su u pitanju naša ljubav i naš intimni život. Brak bez redovnog seksa ne može da opstane i oduvek sam se vodio rečenicom: "Zadovoljena žena oči ne vadi".

Da li ti se ikada dogodilo da od mlađe koleginice dobiješ nepristojnu ponudu u zamenu za to da je poguraš na estradi?

- Kako da ne. To se u ovim krugovima neretko događa. Žene nude sebe kada im nestanu sve druge opcije da uspeju u ovom poslu. Nije mi dala žena da te koleginice ispoštujem, inače bih rado pomogao. (smeh)

Katarina Grujić je ceo paket!

Ko je po tvom mišljenju najkompletnija pevačica na estradi?

- Definitivno Katarina Grujić. Devojka, brate, ima sve. I stas, i glas, i ponašanje, i ulaže u karijeru. Ona je ceo paket i drago mi je se konačno vidi ko je ona i koliko vredi u moru drugih koje se sve nešto trude, ali nemaju taj "iks faktor" koji ona ima.