Zdravko Čolić
Dejan Briza/Alo!
Zdravko Čolić

Dejan Briza/Alo!

Zdravko Čolić, Foto: Dejan Briza/Alo!

- Organizator 58. Sabora trubača u Guči više neće dozvoliti da se u okviru ove manifestacije organizuju koncerti estradnih zvezda na štetu naših najboljih trubača iz Srbije ali će u budućnosti nastojati da u Guču dovede najbolje trubače iz Evrope i celog sveta - odlučeno je na zajedničkoj sednici Saborskog odbora i Upravnog odbora kulturnog centra u Guči. Ovom odlukom otpala je mogućnost održavanja koncerta Zdravka Čolića poslednjeg dana sabora, istakao je predsednik Saborskog odbora, Slobodan Jolović i dodao da je Saborski program vraćen tradiciji.

Sabor u Guči biće otvoren 9. avgusta u centru varošice. Tada će biti intonirana saborska himna "Sa Ovčara i Kablara" i podignuta zastava Sabora u Guči. Potom, kako Alo saznaje, počinje takmičenje mladih trubača, otvaranje izložbi ali i sajma turizma.

Sutradan, na stadionu, biće održan koncert Dejana Petrovića i Big benda, prošlogodišnjeg pobednika Sabora u Guči. U ponoć počinje tradiciinalni koncert ovogodišnjih finalista a finalno takmičenje za seniore biće održano u subotu u 20 sati.

Takmičenje za titulu "Šampion Guče" biće održano poslednjeg dana sabora, u nedelju 12. avgusta. 

Zdravko Čolić

Rajko Ristić/Alo!

Zdravko Čolić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

 

Komentari (3)

Moje cutanje skupo kosta

17.05.2018 16:17

Dobrivoje Marinski Kinez, direktor Umetnickog dela gucanskog festivala je glavni krivac sto je godinama dovodio estradne zvezde, pa su trubaci bili u drugom planu. BRAVO za odluku.

mrdr

17.05.2018 16:42

Naravno,imaju Arenu i Ušće pa nek' pevaju...

Sale

18.05.2018 11:28

E svaka cast za ovakvu odluku ne zbog zdravka konkretno nego je besmisleno dovoditi eatradne pevace na takvu manifestaciju a iskreno pogotovo severinu i slicno.....