Verica Rakočević sa suprugom Veljkom
Facebook
Verica Rakočević sa suprugom Veljkom

Facebook

Verica Rakočević sa suprugom Veljkom , Foto: Facebook

Naša dizajnerka s najdužim stažem Verica Rakočević nedavno je proslavila 70. rođendan. Značajan jubilej obeležila je sa suprugom Veljkom Kuzmančevićem, drugim članovima svoje porodice i najbližim prijateljima, srećna što je okružena divnim ljudima i zadovoljna što je posle mnogih borbi uspela da stvori život po svojoj meri. Po energiji kojom zrači malo ko bi mogao da pretpostavi da je na pragu osme decenije te je najbolji primer žene za koju su godine samo broj i zato smo razgovor započeli pitanjem u čemu je tajna njenog mladolikog izgleda.

– Nema tu nikakve tajne, ili jesi ili nisi. Sve je stvar genetike, karaktera i zasluge. Ono što tokom života radimo, dobro ili loše, kasnije se reflektuje kao nagrada ili kazna. Po svemu sudeći, dobro sam radila i činila tokom dosadašnjeg života – iskrena je Verica koja povodom rođendana nije želela da pravi veliku pompu:

– Slavila sam sa članovima moje porodice i s još nekoliko drugarica. Nažalost, ćerka Elena i zet Jugoslav, kao ni unuci, nisu bili sa mnom jer nisu u Srbiji, ali smo zato okupljanje organizovali u njihovom restoranu “Mandala” pa su nam oni bili neka vrsta domaćina. Najveći poklon koji sam dobila bio je dolazak moje ćerke Milene iz Njujorka, a još lepše je to što smo nas dve odmah potom otišle na tradicionalno putovanje u Rim.

Poznata umetnica poslednjih nekoliko godina sa svojom najmlađom ćerkom, koja se uspešno bavi fotografijom u Americi, odlazi u “Večni grad” gde slavi svoje rođendane. Ista praksa nastavljena je i ove godine, a dve dame odlično su se provele uprkos lošim vremenskim prilikama.

 

– Biti srećna majka, najlepši je osećaj na svetu. Ljubav koju sam ja pored svih obaveza pružala svojoj deci sada mi se nesebično vraća. Milena i ja volimo da provodimo mnogo vremena zajedno, a ta želja povećana je i činjenicom da živimo daleko jedna od druge. Rim je grad za koji i mene i nju vežu najlepše uspomene te mu se zato stalno vraćamo – kaže Rakočevićeva i dodaje:

– Ovo putovanje ni po čemu se nije razlikovalo od prethodnih, osim po lošem vremenu. Zbog toga nije bilo prilike da uradimo set fotografija iako smo to imale u planu. To bi bilo vrlo značajno za mene jer mnogo volim način na koji Milena radi, ali nam promena plana nije pokvarila raspoloženje. Ništa nije moglo da pokvari osećaj sreće što smo zajedno.

Umesto planiranog fotografisanja, uspešna dizajnerka i njena ćerka uživale su u klasičnim turističkim obilascima i posetama divnim restoranima, tokom kojih su vodile veoma iscrpne razgovore u želji da nadoknade vreme kada nisu zajedno. Iako je Milena odavno samostalna mlada žena, Verica tvrdi da prema njoj ima zaštitnički stav majke.

– Kao mlada mislila sam da majka i ćerka moraju da budu drugarice. Moja Elena smatra da je to bila projekcija mog straha od starosti, što možda nije daleko od istine, ako govorimo o tom životnom periodu. Međutim, s vremenom sam shvatila da detetu pre svega morate biti roditelj i prijatelj, dok su za drugarstvo potrebne drugarice. Tako smo Milena i ja danas mama i ćerka. Pričamo o svemu, otvoreno i iskreno, bez ikakvih tajni – objašnjava nam poznata kreatorka koja tvrdi da u svojoj sedamdesetoj godini može slobodno da kaže da vodi baš onakav život kakav je oduvek želela:

– Tokom života pravila sam mnoge pogrešne korake, imala brojne borbe i silne patnje, ali zahvaljujući tome, danas živim život po sopstvenoj meri.

 

Mio picollo cuore❤️

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on Apr 4, 2018 at 4:28am PDT

 

U skladu sa svojim mladalačkim duhom, Verica ima mnogobrojne poslovne planove i odlične ideje, u čiju realizaciju kreće bez zadrške. Iako postoji škola mišljenja po kojoj je za umetnost potrebna patnja, kod ove dame to nije slučaj.

– Bez obzira na to da li je moj život mirno ili ustalasano more, u meni uvek sve vrvi od inspiracije. Imam sreću da radim posao koji obožavam, sa strašću koja još uvek ne jenjava. Trenutno radim novu kolekciju koja će biti prikazana u septembru, ali i na projeku koji će publika videti u novembaru i na koji ćemo, mislim, svi biti ponosni – zaključuje Rakočevićeva.

Komentari (2)

Vuki

14.05.2018 03:53

Sta je ona to radila, pa da joj se vraca..

Meda

14.05.2018 16:17

Pa sto ne pusti i njega da uhvati zadnji voz i postane roditelj.