Sandra Afrika
Rajko Ristić/Alo!
Sandra Afrika

Rajko Ristić/Alo!

Sandra Afrika, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Naime, Sandra je na društvene mreže postavila fotografiju na kojoj pozira u dresu Luke Modrića, uz komentar da je svim srcem uz hrvatske fudbalere, što je izazvalo žestoku polemiku na njenom profilu.

- Velika podrška Hrvatskoj! Pokažite kako se igra, verujem u vas - napisala je pevačica, nakon čega je usledila salva uvreda na njen račun.
Sandrini pratioci su pitali pevačicu kako je moguće da navija za fudbalere koji slave sportski uspeh uz pesme Marka Perkovića Tompsona, pozivajući na ubistva Srba, a pored toga su je optužili i da skuplja jeftine poene kod hrvatske publike.
- Sandra ti si ustaška ku*va! Razočarala si me, a voleo sam tvoje pesme, više te neću pratiti - glasio je jedan od komentara.

Sandra Afrika

Instagram

Sandra Afrika , Foto: Instagram

 

Ipak, Sandru su branili obožavaoci iz Hrvatske, gde Afrika važi za jednu od najtraženijih pevačica, ali je i pored toga folkerka nakon pola sata obrisala fotografiju.


Podsećamo, Sandra je više puta isticala da je njena baka Hrvatica, pa joj nije strano i da na nastupima po Hrvatskoj nosi obeležja te zemlje.
- Moja baka je sa Plitvičkih jezera, tako da i ja imam hrvatske krvi. Mi u kući slavimo dva Božića, dva Uskrsa... Ne vidim ništa loše u tome, ne delim ljude po nacionalnosti. Ogrnula bih se svačijom zastavom, jer je sve to moja publika - izjavila je Sandra.
Takođe, pevačica je pre tri godine na dan žalosti ,koji se u Srbiji obeležava u znak sećanja na žrtve "Oluje", pevala u Vodicama nadomak Šibenika nezvaničnu himnu hrvatskih nacionalista "Dalmatinac sam", što je takođe naišlo na žestoku osudu javnosti.
Sandra je i povodom ovog događaja izjavila da nije imala nameru nikoga da uvredi.
- Muzika ne poznaje granice, zato je ne mešam s politikom. Muziku volim i njom se bavim, a ne razmiricama - rekla je tada Sandra.

Komentari (1)

Mrgud

12.07.2018 19:01

Evo još jedne koja je zbog par tezgi spremna da se odrekne Srpstva. Bože šta radiš sa ovom Srbijom?