Zdravko Čolić
Aleksandar Kerkeš
Zdravko Čolić

Aleksandar Kerkeš

Zdravko Čolić , Foto: Aleksandar Kerkeš

Novi spot Zdravka Čolića za pesmu koja je vec postala radijski hit u regionu , „Tebe čuvam za kraj ”danas je premijerno prikazan na njegovom “jutjub” kanalu.

Spot je sniman je u Lisabonu, jednom od najlepših pomorskih gradova Evrope. Uzivajući u prelepom ambijentu koji je savršeno oslikavao muzicku temu pesme "Tebe čuvam za kraj", čiji tekst i muziku potpisuje Miroslav Rus, menjale su se slike lokacija i na najživopisniji nacin oduševljavale osmočlanu ekipu, na čelu sa rediteljem spota Aleksandrom Kerekesem Kekijem.
Imao sam ideju da se spot snimi u Lisabonu obzirom na muziku, te smo režiser spota i ja razmišljali o tome. Žanr pesme je takav, da je to jedna vrsta salse, asocira malo ka fadu i na latino muziku, neki Portugal, neki polu brazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon- otkriva nam Čolić.

Zdravko je dobio ulogu fotografa koji, lutajuci romantičnim ulicama portugalske prestonice i divljom obalom Atlantskog okeana, pravi kolaž najraznovrsnijih fotografija.

Zdravko Čolić

Aleksandar Kerkeš

Zdravko Čolić , Foto: Aleksandar Kerkeš

Sklapajući ih u mozaik, a trazeći onu pravu fotografiju koja će u ovoj igri svetlosti i senki sklopiti mapu, Zdravko nas na slikovit način na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj.

- Lep je osećaj znati, da je Zdravko pevao moju pesmu. Kao mali, voleo sam skupljati sličice, pa sam to preneo i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pesma „Tebe čuvam za kraj“- otkriva autor pesme Miroslav Rus za koju aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

Ovo je četvrta ekranizacija pesme sa novog albuma “Ono malo sreće” , prvog zajedničkog regionalnog izdanja dve najvece izdavačke kuće PGP RTS i CROATIA RECORDS.