Dr Iggy
Alo!
Igor Todorović, Dr Iggy

Jutjub printskrin

Igor Todorović, Dr Iggy, Foto: Jutjub printskrin

- Meni su najlepše godine u životu upravo te devedesete, bio sam mlad, uživao sam, dosta putovao, zaradio mnogo para i najlepše od svega je što sam ih zaradio pošteno, nikome nisam ukrao, ni oteo. Imao sam tri automobila, jahtu, gliser. U to vreme sam mogao po 15-20 drugara da vodim na skijanje, radilo se jeste, ali se i uživalo - kaže pevač, koji je teške životne trenutke preživeo upravo zbog muzike kojom se bavi više od dve decenije.

- Družim se sa istim ljudima sa kojima sam se družio i tada, vodim isti način života i jedino što se promenilo je to što sam izgubio oca, majku i brata. To su teški momenti iz kojih sam izašao jači upravo jer sam ostao isti onaj momak veseo duhom, ili dečkić od skoro 50 godina koji radi muziku koju voli i ne odstupa od svog stava - iskren je Todorović, kome ni u jednom trenutku nije palo na pamet da promeni muzički pravac.

- Nikada nisam želeo da menjam ono zbog čega sam dospeo devedesetih tu gde jesam. Sve sam napravio na konto te muzike, i dan-danas je slušam i na nastupima se njome predstavljam. Nastupamo punom parom, u decembru smo imali turneju po Australiji, odlične nastupe u Sidneju i Melburnu. Planiramo i Njujork ove godine, tako da putujemo stalno i devedesete nikako nisu umrle - kaže zvezda devedesetih i dodaje da mu možda najviše smeta što je folk muzika uzela maha.

Previše sam lepo vaspitan za rijaliti!

Igor ni po koju cenu ne bi pristao da vrati popularnost svom muzičkom pravac ulaskom u rijaliti. - Nikada ne bih ušao u rijaliti jer sam suviše lepo vaspitan za emisije tog tipa. Iako su me mnogo puta zvali, takav vid reklame i zabavnog programa me uopšte ne interesuje. Nikada mi nije problem da odbijem takve ponude i svaki put kad mi ponude tako nešto, odbiću glatko i bez trunke razmišljanja. To nikada neće biti pravi način da se vratim na scenu - jasan je Igor.

- Iako u inostranstvu traže našu muziku, u Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji više se traži seljana. Bude tu ponekad poziva za Beč ili neki već grad gde je urbanija publika, ali, ruku na srce, preovladava ta seljanija - ističe Dr Igi, koji upravo zbog popularnosti folk muzike ne želi da radi na novim pesmama i albumu.

- Ne razmišljam da snimim nešto novo jer mogu da živim od starih pesama. Izbacio sam pre godinu i po dana singl, ali, iskren da budem, ništa nisam uradio sa njim. Radio-stanice nisu htele da puštaju pesmu zato što je dobra, već su tražili novac. Koliko god neskromno da zvuči, smatram se legendom i ispod časti mi je da ikome dajem novac. To se u moje vreme nije radilo i neka im služi na čast, ne moraju nikad da me puštaju - kaže dens muzičar, koji ne vidi nikog ko bi mogao da zauzme njegovo mesto.

Dr Iggy

Alo!

Dr Iggy, Foto: Alo!

- Iako sam mnogima bio idol, mnogo je teško to nadmašiti. Ne zato što smatram da sam neka ogromna zvezda, već znam na koji način smo se tada bavili ovim poslom. Morali smo da obraćamo pažnju na najsitnije detalje, a danas to ne postoji. Ljudi prave muziku da bi trajala dva-tri meseca i ne zanima ih da ono što rade traje. Pesme koje sam radio traju dvadeset godina i dan-danas se traže - iskren je pevač, čije neostvarene želje nisu povezane sa muzikom, već sa porodicom.

- Imam veliku želju da nađem devojku koja će mi roditi naslednika ili naslednicu. To mi je trenutno jedini cilj u životu, a nije ni taj po svaku cenu. Nisam mnogo zahtevan, jedino da bude mlađa, pošto ja izgledam onako dosta, dosta mlađe i žene moje generacije su uveliko sredovečne žene - zaključuje Dr Igi za „Alo!“.

 

 

Komentari (1)

Suzyq

21.05.2018 23:53

Devedesete su bile najgore godine,a muzika iz tog vremena je smešna i odavno prevaziđena.Idi čoveče,bavi se nekim ozbiljnim poslom,jer, ti, niti si pevač ,niti se ta dva polu-rep takta mogu nazivati muzikom. Crtani film