Ksenija Pajčin
Screenshoot Youtube
Ksenija Pajčin

Screenshoot Youtube

Ksenija Pajčin, Foto: Screenshoot Youtube
Ljubica Kostić, Ksenijina mama

Rajko Ristić/Alo!

Ljubica Kostić, Ksenijina mama, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Život srpske pevačice bio je turbulentan. Svoju jedinicu Ljubica rodila je sa svega devetnaest godina. U periodu dok je gostovala u emisijama prisećala se trenutaka kada je odrastala na Banovom Brdu, kako je provodila odmore u osnovnoj školi "Filip Kljajić Fića".

Njenu sreću prekinula je vest u četrnestoj godini, kada su joj roditelji saopštili da se razvode posle sedamnaest godina bračnog života. Prema njenoj prili od tog trenutka više ništa nije bilo isto, a odlazak oca Miloša iz porodičnog stana na nju je ostavio veliki gubitak koji je teško podnela.

Ksenija Pajčin

Screenshoot Youtube

Ksenija Pajčin, Foto: Screenshoot Youtube

Upravo zbog tih problema Petu beogradsku gimanziju završava vandredno. Mučan sudski proces koji je trajao godinama, ostavio je dubok trag u pevačicinom životu i iz korena uzdrmao njeno detinjstvo. Sa majkom se preselila na Voždovac, u dom u kojem je deceniju i po kasnije stradala. Otac Miloš, ugledni beogradski advokat, nakon razvoda venčao se sa Suzanom sa kojim je dobio ćerku Miu. Tako pevačica 1997. godine dobije polusestru sa kojom postaje veoma bliska.

Ksenijin život bio je pod bunim okom javnosti, a sve je počelo kada se pojavila 1994. godine u spotu Dragane Mirković, “Opojni su zumbuli”, gde peva prateće vokale i igra u spotu. Nekoliko godina kasnije, snimilaa svoj prvi album koji izdaje za PGP RTS, “Dačo, volim te” koji joj otvara vrata estradne scene.

Ksenija i Dragana

Screenshoot Youtube

Ksenija i Dragana, Foto: Screenshoot Youtube

- Prvi novac koji sam zaradila potrošila sam na garderobu, bila sam opterećena tome. Te 1991. godine to je bilo “vau” imati dobru garderobu. Bilo je moderno da moraju sve marke da se vide na tebi. Sve mi je to smešno, prosto se ne nalazim u toj priči. Ali nekako jadna guram, moram da kažem jadna. Meni je to sve u suštini bljak - rekla je pevačica, piše Blic.

Tih godina počele su brojne spekulacije o njenom ljubavnom životu, pa su je tako povezivala sa svim muškarcima u čijem se društvu našla. Na pitanje o emotivnom statusu, isticala je da voli Zvezdana Slavnića, sina košarkaške legende Moke Slavnića koji je bio njena najveća ljubav. Prvi put je u javnosti tada izgovorila da je doživela da joj prislone pištolj na slepoočnicu, ali nije precizirala o kome se radi.

Ksenija Pajčin

Screenshoot Youtube

Ksenija Pajčin, Foto: Screenshoot Youtube

Nakon prvog velikog hita, snimila je pesmu “Sviđa mi se on”, za koju se po gradskim krugovima tada pričalo da je posvećena fudbaleru Predragu Peđi Mijatoviću, a ona je ove tračeve podgrejala vrelim spotom, u kojem se u nekoliko kadrova s jedne utakmice pojavio upravo Mijatović.

Mediji su spekulisali da je pored sebe uvek imala opasne muškarce, a ona to nikada nije potvrdila. Voleli su je svi, a ona je tvrdila da muškarcima najviše smeta to što ima stav.

- Što sam samo svoja, to im najviše smeta. Mislim da bilo kom mušakrcu ili osobi to smeta, u bilo kom odnosu. I treba da nađeš prave prijatelje koji te podržavaju. Jako patim i užašno sam emotivan lik. Sve me rastuži. Užasno sam emotivna, lupanje srca. Za mene su sve žene lepe, ali ponekad to trebaju da znaju da zloupotrebe. Ustvari one to najbolje mogu da zloupotrebe - izjavila je u jednoj emisiji.

Ksenija je bila humana, te se tako 1998. godine fotografisala za jedan kalendar, a novac od prodaje išao je za obnovu Jugoslovneskog dramskog pozorišta.

U trenucima kada je počelo bombardovanje u Srbiji, spakovala je kofere i otišla kod porodičnog prijatelja, košarkaškog menadžer Vasilisa. Dobila posao u najpoznatijim klubovima Atine i postala plesačica.

- Pobegla sam u Atinu da bi bila niko. To mi je prosto prijalo, nisam mogla da se nosim sa svim što me stiglo. Od 1998. godine do 2000. godine nisam mogla to da izdržim, iako sam se pitala da li je ovo put koji želim? Tako da mi je bilo potrebna Grčka da budem normalna devojka, koja živi sa dve cimerke i normalno funckioniše. Godinu dana sam živela bukvalno da niko nije znao da sam otišla. Pobegla sam i nisam želela ništa da čujem ni vidim. Retko sam odgovarala na telefonske pozive. U tom momentu sam doživela krizni momenta koji obično svi doživljavaju mnogo kasnije, ali to je prosto normlano - rekla je po povratku iz izgnanstva, a prvi posao u tada bombardovanom Beogradu bio joj je kao pomoćni voditelj Milovana Ilića Minimaksa u njegovoj “Minimaksoviziji”.

Ksenija Pajčin

Screenshoot Youtube

Ksenija Pajčin, Foto: Screenshoot Youtube

U trenutku kada se vratila na levoj nozi istetovrala je pticu feniks i često u javnosti pričala kako je zapravo on njen simbol besmrtnosi. Početkom 2000. godine za nju počinje novo poglavlje život, ali i zabrana na televiziji.

Nakon toga navodno započinje vezu sa uspešnim reprezentativcem Ivicom Dragutinovićem koji je u to vreme tek započeo karijeru u Španiji. Niko od njih dvoje nije želeo da potvrdi vezu, a tada su mnogi govorili da je to zbog Seline, nevenčane supruge Dragutinovića.

Među prvima je priznala da je u 2003. godine otišla po nož i ugradila silikone u grudima i usnama, a kao opravdanje za ovakav postupak tvrdila je to što su svi od nje očekivali da bude savršena, što je i sama želela. Od samog starta na javnu scenu tvrdila je da pati u ljubavi, ali da muškarci nikako ne mogu da podnesu mističnost njenog lika, te su to znali da budu glavni razlozi prekida romansi. Oduvek je bila veliki protivnik braka, jer je on za nju predstavljao samo obično “slovo na papiru” kako je znala da kaže.

- Ne podnosim lažne priče o braku, naročito otkako sam prešla tridesetu. Smatram da bi bračni partneri trebalo da budu iskreni jedno prema drugom, ali pre svega moraju da budu prijatelji. Očevidac sam negativnog bračnog recepta jer su se moji roditelji razveli kada sam imala četrnaest godina. To mi kao devojčici u pubertetu ni najmanje nije prijalo iako su mi mama i tata govorili kako me mnogo vole i da ja nisam kriva za njihov razlaz. Ipak, taj period ostavio je veliki trag u mojoj duši. Zvuči sebično, ali jedinci zaista teže preživljavaju takve situacije jer nemamo nikoga s kim bismo plakali, što je i najgore. Posebno mučno bilo je tokom sudskog procesa koji je trajao godinama i taj osećaj bih uporedila sa postepenim lomljenjem srca kada bilo koga od nas napusti neko veoma blizak. Sve to u meni ostavilo je gorak ukus i neizbrisiv trag. Pitala sam se da li sam ja negde pogrešila pa mama i tata dalje nisu mogli zajedno - pričala je Ksenija koja nije bila spremna za majčinstvo.

Ludo je zavolela Filipa Kapisodu. Oboje su osećali potrebu da neprekidno budu zajedno, ali je Kseniji postepeno počeo da smeta život na relaciji između Cetinja i Beograda. Kada su bili zajedno, sve je bilo u najboljem redu. Razdvojenost je izazivala tugu, nervozu i, sve češće – ljubomoru.

Prema svedočenjima prijateljima međusobno su često govorili: “Želim da samo u mene gledaš”. U slučaju da bude suprotno, dolazilo bi do svađe. Nakon velikog sukoba u februaru 2009. godine, raskinuli su. Lepi maneken je u martu, ipak, prihvatio učešće u popularnom šou programu “Veliki brat”. Posle raskida sa Filipom u martu 2009. godine, dok je Filip, navodno, bio u vezi sa izvesnom Evom Gonzales iz Milana, Ksenija je pričala da „još čeka svoju pravu ljubav sa kojom će se ostvariti kao majka“.

– Ima li išta lepše od toga postati roditelj?! Za tu priču je potrebno dvoje i pošto nemam nameru da se udajem više puta i znam da bih teško podnela razvod, svađe i te mučne situacije, onda se i ne zalećem. Dete je svetinja i njime želim da se bavim. Radujem se tom danu! – izjavila je jednom prilikom Ksenija. Mediji su pisali da je u trenucima dok je tugovala za Kapisodom odlazila sa prijateljima u kafanu, gde je naručivala pesmu od Silvane Armenulić, “Noćas mi srce pati”.

Krajem 2009. godine dolazi do pomirenja, ali u prvim mesecima 2010. godine dolazi do saobraćajne nezoge kod Lisovića na putu do njene vikendice, što su mnogi protumačili kao Filipov pokušaj da ih još tada oboje usmrti. Nekoliko meseci pre ubistva dobija poziv da zajedno sa Filipom uđe u “Farmu 2” ali je odbila jer nije želela da bude u rijalitiju, dok Filip pristaje ali prilikom potpisivanja ugovora shvataju da zbog učešća u “Velikom bratu” naredne dve godine nema prava da bude u nekom drugom rijalitiju.

Dva meseca kasnije, dolazi do tragedije, kada Filip prvo puca u Kseniju i usmrćuje je sa nekoliko hitaca, a potom sebi oduzima život. Ksenija je sahranjena na Novom groblju u Beogradu, u belom kovčegu, farmerkama, tunici, kao i nakitu koji joj je bio omiljeni. Njena baka Mara tada je izjavila kako je porodica želela “sahranu za kraljicu, jer je to i bila”. Čitav srpski džet-set ispratio je Kseniju na večni počinak. 

Ksenija Pajčin

Printscrren

Ksenija Pajčin, Foto: Printscrren