Marija Žeželj
Privatna arhiva
Marija Žeželj

Privatna arhiva

Marija Žeželj, Foto: Privatna arhiva

Marija Žeželj je svoju popularnost stekla zahvaljujući „jutjub” kanalu, na kojem daje savete o modi, lepoti i svemu što zanima devojke njenog uzrasta. Da je i više nego uspešna, svedoče stotine hiljada pretplatnika na popularnom kanalu, kao i više od pola miliona pratilaca na Instagramu.

Marija za magazin VIP iskreno govori o uticaju popularnosti na njen život, kao i čime se vodila na putu ka uspehu.

Zbog čega si odlučila da uđeš u svet jutjubera i postaneš javna ličnost?
- Ovim sam počela da se bavim prvenstveno jer sam kao devojčica bila veoma stidljiva i imala sam želju da pobedim sebe i sopstvene strahove od svega što predstavlja izlaganje javnosti. Ulazak u svet muzike mi je dao hrabrost da se oslobodim na sceni i pred drugima. Kasnije je sve što sam za sebe želela došlo na svoje i shvatila sam da sam spremna da svoja iskustva, razmišljanja, savete podelim sa ostalima. Ljudi su to prepoznali i ponosna sam što sam onim što volim uspela da pobedim taj moj strah od nepoznatog.

Iako si vrlo mlada, na svom kanalu daješ izuzetno poučne savete o lepoti. Od koga si naučila sve što predstavljaš devojkama širom regiona?
- Veoma važnu ulogu u svemu što predstavljam drugima imala je moja mama. Oduvek me je savetovala da mlada devojka prvenstveno treba da brine o svom telu i da se neguje u svakom trenutku. Od nje sam naučila da smo sami odgovorni za to kako se osećamo u sopstvenoj koži i da će nam telo pokazati zahvalnost ako prema njemu postupamo kako treba.

Marija Žeželj

Privatna arhiva

Marija Žeželj, Foto: Privatna arhiva

Na koji način se nosiš sa javnim nastupima i važnim poslovnim projektima?
- Kada se radi o važnim nastupima ili poslovnim koracima, volim da se okružim najbližim ljudima. To je moj ritual. Okružena porodicom i prijateljima se osećam najbolje i, po mom mišljenju, ništa nije lepše od tog osećaja da ste nekako u svom „leglu“. Razgovori sa njima predstavljaju mi opuštanje i više od bilo čega me ohrabre pred nastup.

Na Instagramu te prati više od pola miliona ljudi. Da li ti fanovi upućuju više kritika ili pohvala?
- Rekla bih da mi upućuju više pozitivnih komentara i pohvala, ali svakako da postoje i kritike. Kada se radi o dobronamernim kritikama, trudim se da ih usvojim i sebe učinim boljom. Pohvale mi prijaju i uvek mi je drago kada ih dobijem, a kritike, naravno, malo teže prihvatam.

Šta te je otkada si na javnoj sceni najviše povredilo?
- Najviše me povređuju neprikladni komentari i to što sa sobom nose mi je teško padalo. Ipak, kroz sve ove godine naučila sam da se postavim iznad toga i da ono što je ružno i nepravedno ignorišem. Danas na ljude koji se postave negativno gledam sa razumevanjem i nekako uvek pomislim da se radi o onima koji možda imaju neke velike probleme i da je to što upute meni ili bilo kome drugom način da se ispolje.

Koliko te loše stvari utiču na tvoju porodicu?
- Trudim se da ne utiču jer mi porodica predstavlja utočište. Kada sam u haosu, kada se sve uzburka i iznerviram se, ulazak u kuću sve stresove popravi i smiri me. Iako je često teško odvojiti privatni život od javnog, mišljenja sam da je veoma važno čuvati od haosa ono najvrednije. Za mene je to svakako porodica, koja je od samog početka uz mene.

Marija Žeželj

Privatna arhiva

Marija Žeželj, Foto: Privatna arhiva

Koliko je teško doći do medijske pažnje u vreme kada su skandali najbrži put do medija?
- Kada sam počela da se bavim „jutjubom“, skandali nisu bili toliko prihvaćeni i zastupljeni, ali se vremenom i to promenilo. Nikada se ne bih okrenula skandalima i nikada ne bih zarad svoje dobiti radila nešto neprikladno i nešto što štetno može da utiče na decu koja me vole i prate.

Da li si zbog popularnosti izgubila neke bliske osobe?
- U ovom svetu je tako nešto sasvim normalno. Koliko god da sa nekim imate lep i blizak odnos, dogodi se da shvatite da su stvari promenile ili da se neko prema vama promenio. Sve to smatram procesom koji je normalan i u tome ne vidim ništa čudno ili loše.

Koliko si posvećena zdravom načinu života i ishrani?
- Često mi obaveze i raspored ne dopuštaju da se tome posvetim u toj meri u kojoj bih želela, ali oduvek sam ljubitelj treninga i zdravog načina života. Kad god mogu biram zdrav obrok, ali nije mi strano da se počastim i omiljenom poslasticom.

Primetila si da na društvenim mrežama korisnici sve češće koriste filtere i fotošop. Koji je tvoj savet njima?
- Lično izbegavam filtere, ali imam posebne programe u kojima ponekad ulepšam svoje fotografije. Naravno, sve je to minimalno i moj savet je da kada koriste bilo koje programe to rade sa merom i da u tome ne preteruju.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

lola

03.06.2018 17:27

a ko je ova?