Sinan Sakić
Screenshoot Youtube
Sinan Sakić

Screenshoot Youtube

Sinan Sakić, Foto: Screenshoot Youtube

Scena devedestih i ovoga puta privukla je nekoliko hiljada ljudi, te je bilo jasno zbog čega muzika devedesetih vazi za "evergrin".

Prvi na binu u pratnje plesne grupe izašao Husa iz Beat Street-a. Koncert su započeli pesmom "Gde si ti", nakon koje je pozdravio publiku.

- Dobro veče Beograde! Sada malo devedesete i dens muzika! Hoću svi da đuskate - izjavio je Husa.

Osim što se pesmom "Da se opet rodim" oprostio od legendarnog Sinana Sakića, nedugo posle prve pesme na ogromnom ekranu pojavila se fotografija Ksenije Pajčin, što je ujedno bio jedan od najemotivnijih trenutaka koncerta. Husa se sa tugom u glasu setio saradnje sa Ksenijom, a zatim joj posvetio pesmu.
Grupa je u njenu čast otpevala pesmu "Snežana", koja je publiku vratila u period kada je tragično preminula pevačica počinjala svoju karijeru.

Posle popularne grupe, na binu je izašao Baki B3 koji se gotovo kroz suze podsetio da je pre sedam godina bio gost Sinana Sakića.

- Pre sedam godina ovde sam stajao sa neprevaziđenom legendom. Slava mu, večno ću ga pamtiti i u svima nama će večno živeti - rekao je Baki, a zatim podigao publiku svojim hitovima "Olovna ruka", "Mrak" i ostalim kojima je devedesetih osvojio muzičku scenu.

Ni Ivan Gavrilović nije krio uzbudjenje što se našao na velikoj sceni, pa je pola sata neumorno igrao sa publikom, a čak nekoliko puta otpevao svoj najveći hit "Dvesta na sat".

Po završetku Gavrilovićevog nastupa usledio je gromoglasan vrisak jer se na binu popeo reper Dalibor Antonov Gru, koji je podesetio masu zbog čega važi za najboljeg repera u regionu. Ređali su se hitovi poput "Pozvala si pravi broj", "Dugme, po dugme" i "Za tebe uvek biću tu".

Ono što je publika najviše čekala svakako jeste nastup poznate grupe Mobi dik, a frontmen Srdjan Čolić zahvalio je prestoničkoj publici na dolasku.

- Hvala što se došli, vi ste dokaz da i dalje trajemo - rekao je on i obećao lud provod.

Luda žurka trajala je do jedan ujutru, a muzičari koji su stvarali devedesetih još jednom su pokazali da i tri decenije kasnije njihove pesme i dalje žive.