Severina Kojić i Milan Popović
Screenshoot Youtube
Severina Kojić i Milan Popović

Screenshoot Youtube

Severina Kojić i Milan Popović, Foto: Screenshoot Youtube

Iako Severina Kojić još od 2016. godine u Srbiji vodi spor u kom osporava izdavanje srpskih isprava njenom sinu jer su, kako tvrdi, izdani bez njene suglasnosti, Milan Popović, otac njihovog zajedničkog deteta nedavno je zatražio reviziju postupka u kojem su sudovi u Srbiji odbili njegov zahtev da samostalno izvadi srpske dokumente za sina s obrazloženjem da se spor o starateljstvu vodi pred hrvatskim sudom.

Popović sada tvrdi da njihov sin ima prebivalište u Vršcu, a u zahtevu je naveden i Vršac kao njegovo prebivalište. To je, osim u suprotnosti s evidencijom hrvatskog MUP-a, u suprotnosti i s onim što je svojevremeno Popović govorio kada je tvrdio da je kupnjom i uređenjem kuće u Zagrebu tu odlučio živeti, da želi da njegovi ostali sinovi u Zagrebu idu i u školu te kako će u toj kući živeti sa svojom novom partnerkom i decom.

Popović, koji ima privremeno boravište u Republici Hrvatskoj do Septembra 2021, sada tvrdi da on i sin kog ima sa Severinom Kojić imaju prebivalište u Srbiji te na temelju toga traži i reviziju postupaka tamošnjih sudova koji su mu odbili zahtev da samostalno izvadi srpske dokumente za dete. Zanimljivo je da, kad je davano mišljenje o tome kod kog roditelja dete treba živeti, Centar za socijalnu zaštitu uopšte nije utvrđivao Popovićevo stvarno prebivalište niti je utvrđivao gde on stvarno živi i s kim.

Kako je vidljivo iz sudskog registra, vlasništvo kompanije u Hrvatskoj nedavno je prebacio sa sebe na kompaniju na Kipru. Tako sada ispada da Milan Popović u Hrvatskoj uopšte nema ni nekretnine ni imovine, iako ih on po načelima reciprociteta dve države može posedovati. Štaviše, u zahtevu za reviziju postupka tvrdi da i on i njegov sin sa Severinom žive na adresi u Srbiji, iako dete ceo život živi u Hrvatskoj gde je pohađalo vrtić i gde ide u školu.

Popović navodi i kako u Srbiji radi, ima bankovne račune te kako su centar njegovih i detetovih životnih interesa Republika Srbija. Suprotno od tvrdnji pred hrvatskim sudovima i u hrvatskim medijima. Popović u tužbi protiv Severine Kojić traži od srpskog kasacionog suda reviziju postupka koji je odbio njegove tužbe, ali i traži da mu se nadoknade svi troškovi postupka te osporava pravo da se, s obzirom da dete ima prebivalište u Srbiji, na njega primenjuje bilo koji drugi zakon osim zakona Republike Srbije.

Premda izgleda jednostavno, Severina već pet godina pokušava uveriti srpske sudove da dete ne može imati dva prebivališta i da u Srbiji nikada nije živelo, niti živi, budući da pohađa školu u Zagrebu, što se da lako proveriti.

Podsećamo, Županijski sud u Splitu ni nakon 16 meseci nije doneo odluku o tome s kojim će roditeljem zajednički sin živeti.