Boban Rajović
Rajko Ristić
Boban Rajović

Rajko Ristić

Boban Rajović, Foto: Rajko Ristić

U razgovoru za "Alo!", Rajović otkriva kako je uspeo da spoji politiku, sport i estradu, ali i zbog čega album nosi naziv "Dito".

- To je najlepša reč koju sam čuo. Postoji jedna scena u filmu "Duh", kada Demi Mur kaže Patriku Svejziju da ga voli, a on joj odgovori "dito", odnosno "i ja tebe".

Od svih gradova u regionu, izabrao si Zagreb da u njemu promovišeš novi album. Zašto?

- Imao sam potrebu da se odužim ljudima odande, kako ovima iz medija, tako i javnim ličnostima koje me prate sve ove godine. Ali u prvom redu želeo sam da pokažem poštovanje prema tamošnjoj publici, koja me je sjajno prihvatila.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je pre izvesnog vremena rekla da sluša narodnjake "kada je fešta", a potom je i tvoje ime pomenuto u njihovom dnevniku. Da li se i neka tvoja pesma nađe na njenoj plej-listi?

- Ako sluša narodnjake, neminovno je da sluša i Bobana Rajovića, najmanje tri pesme. Izuzetno poštujem hrvatsku predsednicu, a kako je ona dama u zrelim godinama, verujem da uživa u duetu "Hej, živote druže", koji sam snimio sa Džejom. Mada, tu su i "Stvari lagane", potom duet sa Tifom...

Boban Rajović

Alo!/Dejan Briza

Boban Rajović, Foto: Alo!/Dejan Briza

Osim državnih zvaničnika, i sportisti te vole, a u Zagrebu su bili legendarni treneri Ćiro Blažević i Ivica Tučak...

- Kada sam u Beogradu promovisao duet sa Džejom, došao mi je ceo Fudbalski savez Srbije. Ni u Zagrebu nije bilo drugačije, jer sam uspeo da se približim ljudima svojom pesmom. Svestran sam, odrastao sam u Evropi i znam da komuniciram sa raznim ljudima.

Jedna pesma sa novog albuma zove se "Kreten" i govori o muškarcu koji ostaje veran svojoj ženi, iako voli da flertuje. Da li je to autobiografska pesma?

- Postoji jedna danska poslovica koja glasi: "Skupljaj apetit sa strane, ali ručaj kod kuće". Ima jedan stih u toj pesmi koji je potpuno autobiografski... Moj život delom jeste sastavljen od lutanja i ponekog pijanstva, ali u njemu nema drugih žena. Moja supruga se zove Dragana i njeno sam ime tetovirao na podlaktici.

Zajedno ste 25 godina, koja je tajna vašeg uspešnog braka?

- Dragani je bog dao mnoge vrline, a to što je potpuno normalna osoba je ključ uspešnosti našeg braka. Čak i dok sam bio anoniman, moj duh je bio nemiran i vragolast. Vozio sam taksi u Danskoj, a to je vrsta posla koja nosi dosta iskušenja, ali moram da priznam da mi je tada bilo lakše, jer me žene nisu spopadale kao sada.

Možeš li da se odbraniš?

- Odolevam u svakom slučaju, ali desi se flert, pogled, poljubac u obraz, ali ništa više od toga.

Renovirao sam kuću Dragane Mirković!

Kupio si kuću od Dragane Mirković za pola miliona evra.

- Tačno je da živim u kući koja je nekada pripadala Dragani Mirković, a sada sam je samo malo renovirao. Sve se desilo spontano, u trenutku kada sam se doselio iz Kopenhagena u Beograd, Draganin suprug Toni mi je rekao da ima kuću na prodaju. Otišao sam da je vidim, svidela mi se, kupio sam je i to je to. Ali ljudi su se za to uhvatili kao da sam uradio ko zna šta.