Milena Dravić i Dragan Nikolić
Privatna arhiva
Milena Dravić i Dragan Nikolić

Privatna arhiva

Milena Dravić i Dragan Nikolić, Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još:

 

 

 

Njegov odlazak u proleće 2016. godine je teško podnela. Kada je Nedeljnik priređivao specijal povodom godišnjice od smrti Gage Nikolića, Milena Dravić je tada rekla:

 

"Jako mi je teško bez njega. Dragan jeste simbol Beograda i sav taj fantastičan oproštaj od njega je priznanje koje je on zaslužio odavno. Dragan je bio veliki umetnik, ali je i sumnjao u sebe. Sumnjao je u to što radi i to je bila posledica prevelike odgovornosti i ljubavi prema poslu. Oni drugi koji su sumnjali u njega nisu bili u pravu i to se dokazalo. Pokazalo se i da Dragan nije bio samo jedan od naših najvećih umetnika već da je on to bio u jednom širem prostoru.

"Može se slobodno reći da je bio evropski glumac, a mogao je biti svetski. Jer neko koga je pozvao Elija Kazan, koji je radio sa Marlonom Brandom i Džejmsom Dinom i režirao filmove poput 'Tramvaj zvani želja', eto i taj veliki Elija Kazan je pozvao Dragana ali on na kraju nije hteo da ide na taj put. Kada jedan glumac ima jednu takvu epizodu i ponudu, onda teško da ima šta više da se kaže."