Slađa Milošević
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Vest da je rok diva Slađana Milošević umrla u 69. godini potresla je ceo region, a svi se sećaju njenih izjava kojima je rušila tabue i to u vremenima kada ženama na ovim prostorima nije bilo lako.

Mnogi su je osporavali, ali je uspela da ostane svoja. Kompromis sa sobom i višim životnim ciljevima nije napravila ni kada je trebalo doneti odluku da li da postane majka.

Tokom duge muzičke karijere rušila je tabue u društvu, muzici, modi, ali i u muško-ženskim odnosima. Nije krila da je po povatku iz Amerike, gde je živela do sredine devedesetih, započela emotivnu vezu sa nekoliko godina mlađim muškarcem i svojim primerom konzervativnoj Srbiji pokazala da je i takva veza moguća.

slađana milošević

Foto: Ataimages

 

Zašto bi muškarci bili hvaljeni kada su sa mnogo mlađom ženom, a žena neprihvaćena kada je sa mlađim muškarcem? Ne treba tražiti partnera po kriterijumima koje postavlja društvo, kao što su godine ili socijalni status, sve je to relativno − rekla je ona tada. 

− U mojim godinama čovek nije u potrazi za ljubavlju kao u mladim godinama. Izašla sam iz jedne veoma duge veze, imam prijatelje i veoma sam zadovoljna emotivnim životom − otkrila je dalje, a dotakla se i potomaka.

Procenila sam da je za mene značajnije da napišem i snimim 150 pesama, da me ispunjava to što stvaram harmoniju zvuka i teksta tako što pišem ili režiram i pokušavam da popravim svet oko sebe. Takvo životno određenje za mene je bilo veće i značajnije od materijalnog i fizičkog prokreiranja, što mogu da učine i drugi. Moji potomci ne moraju da budu biološki, jednako važno je imati i ideološke - pričala je ona tada što je podignu veliku prašinu u javnosti, a o istoj se pričalo danima.

Otkriveno je zbog čega je Slađana bila hospitalizovana, o čemu možete čitati u odvojenom tekstu.

Poslednji intervju Slađane Milošević možete pročitati u odvojenom tekstu.

Slađana govorila o borbi sa teškom bolesti, što možete pročitati u odvojenom tekstu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading