Fran Periš
Foto: Printscreen/Printscreen

Opštinski sud u Dubrovniku odbio je tužbeni zahtev glumca Frane Perišina, koji je hteo da poništi Ugovor o darovanju sklopljen s ćerkom Anom za deo nekretnine u Cavtatu.

Kako je tvrdio na sudu, Perišinu su se posle zaključenja Ugovora o darovanju okolnosti života promenile - osiromašio je i više nema sredstava za svoje nužno izdržavanje, a prozivao je i ćerku za to što ga ni na koji način ne izdržava, iako je to obavezna po zakonu.

Pozvao se i na vreme pandemije, smanjeni broj angažmana, pa u skaldu tome i potrošenu ušteđevinu, pozajmice, kredite...

Fran Perišin

Foto: Youtube/Printscreen

 

Takođe, u decembru 2021. godine Pozorište Marina Držića prestalo je da mu plaća podstanarski stan nakon 40 godina, pa se svemu dodao i trošak za stanarinu. Uz to, plaća alimentaciju svom maloletnom sinu.

U svedočenju je naveo i da se ne bi mogao da se izdržava da nije dobio pozajmice od svoje partnerke, piše "dubrovackidnevnik".

Ćerka je, s druge strane, navela da Perišin nije lošeg imovinskog stanja, pa je, između ostalog, i suvlasnik nekoliko nekretnina, a naglasila je da ukoliko se i nalazi u lošoj finansijskoj situaciji, do nje se doveo svojom krivicom i to dugogodišnjom grubom nemarnošću za rad, radno mesto, zdravlje i imovinu.

Sud je zaključio da Perišin ipak nije "pao u oskudicu", jer ima mesečne prihode, suvlasnik je nekretnine u Cavtatu oko koje se spori, kao i nekretnine u Kaštel Kambelovcu, u fazi je prodaje drugih nekretnina, dok se njegovim nemarnim ponašanjem, za koje ga je ćerka prozvala, nisu bavili jer je ovo bilo sasvim dovoljno za odbijanje zahteva

Inače, Frane Perišin, glumac koji je rođen u Splitu, u oktobru prošle godine proglašen je krivim za pretnje, te je bio dužan nadoknaditi i sudske troškove bivšoj devojci Marti Žeguri i još troje ljudi.

Telegraf

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading