Zejna
Foto: Printscreen/Foto: Ataimages

Pevačica Zejna plasirala se u finale Pesme za Evroviziju 2024. Ona nema problem da ponosno kaže da je romske nacionalnosti, ali je tokom odrastanja, zbog svoje tamne puti, imala dosta problema.

Ona je ovom prilikom ispričala nemilu situaciju koju je doživela dok je sa prijateljicama šetala prodavnicom.

Zejna

Foto: Ataimages

 

- Govorim u svoje ime, rekla sam da sam ja Romkinja, pa je to uticalo na druge. Pričala sam o svojim problemima, govorila o svom primeru, tako sam dolazila do publike, ličnim primerom. U školi je bilo problema. Ne nađeš društvo, ne voli te učiteljica. Ja sam navikla da me ljudi gledaju čudno - dodala je Murkićeva, pa dodala:

- U smislu da, recimo, kada sam bila mala i super sam pevala i igrala i bila odličan đak, ceo život sam izgledala kao da sam iz Afrike došla, crna, crna, crna, ali slatka. Baš sam bila slatka. I onda sam se na to provlačila, ali kako sam rasla – stvari su mi dolazile poslednje. Recimo, kada uđem u prodavnicu, prodavačica prati mene, a ne moje drugarice - prisetila se pevačica.

NE KRADEM, ŽENO, JESI LI NORMALNA Zejna prolazila kroz pakao zbog nacionalnosti i tamne puti, otkrila neprijatnost koju je doživela

Foto: Ataimages

 

- Ja sam u fazonu, ja ne kradem nego ona. I dan danas me prati prodavačica, onda je ja ispitujem, kroz razgovor želim da je pitam – je l' si normalna ženo, ne kradem. Tada bes proradi u meni, želim da se postidi jer je tako reagovala. Ne dešava se to samo u Srbiji, ali moramo da delujemo kao pojedinci i kroz organizacije - zaključila je Zejna.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading