Danica, Breskvica
Foto: Alo/Foto: Ilustracija

Bura oko numere koju izvodi Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, na Pesmi za Evroviziju, ne stišava se, a sada je svoj sud dala i poznata pevačica etno muzike, Danica Crnogorčević.

Naime, ona ističe da joj pesma nije ponuđena, kao što se pisalo, kao i da sebe ne vidi na pomenutom takmičenju, a onda dodala da joj je drago zbog Anđele, budući da je pomenutu numeru čula.

Danica je dodala da je lepo što u pesmi neka psovki i da tradicional treba negovati.

- Jako je lepa pesma, mnogo mi je drago što je Anđela Ignjatović odlučila da se predstavi sa pesmom koja ima normalne reči, koje nisu vulgarne, koje su normalne u smislu da se istakne jedna tradicionalnost. I ranije smo naravno imali pesme koje su imale motive, tradicije, što je jako lepo, a to Željko Joksimović sa pesmom Lane moje, to je za mene vrhunac naše tradicije u smislu modernizma, modernističkog tog pogleda na muziku. A naravno tu je sad Anđela Ignjatović sa tom pesmom gde je zaista mnogo mladih sluša, voli, poštuje i eto drago mi je što je odabrala taj stil baš da se predstavlja i nadam se da će pobediti - rekla je Danica, a kompletan snimak pogledajte na vrhu teksta.

Pesma mlade pevačice Anđele Ignjatović, poznatije kao Breskvica, kojom će se predstaviti na Pesmi za Evroviziju '24, izazvala je velike polemike na mrežama.

Naime, dok jedni hvale Anđelu ističući da je lepo pevati o domoljublju i zemlji iz koje potičes, korisnici Tvitera iz Hrvatske, ali i Albanije smatraju da Anđela ima "genocidnu pesmu", što je krajnje skandalozno sa njihove strane, budući da mesta takvim navoda nema.

- "Poslednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti pojašnjava nameru ove pesme. To znači da će Albanci 'nestati' s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijom. To znači legitimisanje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu" - između ostalog je napisao on, što je izazvalo burne reakcije i ljudi smatraju da ovo nema veze sa istinom.

Breskvica se nije još uvek oglašavala povodom ovih navoda i tumačenja, a pre nekoliko dana je na Instagramu objavila da je ponosna što je Srpkinja.

- Dragi moji, pesma je izašla. Naslov je 'Gnezdo orlovo'. Nadam se da će vam se dopasti. Svi smo se maksimalno potrudili i tek ćemo. Volite se, imajte poštovanja prema drugima, budite ljudi. Budite ponosni na to što ste iz zemlje iz koje ste i trudite se da je svima predstavite onako kako dolikuje. Volim vas i idemo dalje - napisala je Anđela.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading